Teplé počasí s nadprůměrnými teplotami bude pokračovat

08.02.2016 7:02

Podle nových výhledů ČHMÚ budou i další týdny ve znamení spíš nadprůměrných teplot. Na začátku tohoto týdne se regionem přežene silný vít, platí výstraha.

FOTO_QAP_CZ (5)

Vypadá to, že zimě skutečně už odzvonilo. Podle nových měsíčních výhledů meteorologů nás až do 6. března čekají spíš nadprůměrné teploty a mělo by i celkem dost pršet. Začátek aktuálního týdne pak bude ve znamení silného větru, kvůli kterému platí i výstraha.

"Teplé počasí z posledního lednového a prvního únorového týdne bude pokračovat. Přechodně lze v období do 6. března očekávat ochlazení, ale teploty se budou udržovat převážně nad dlouhodobým průměrem. Týdenní průměry maximálních teplot se budou udržovat v některých dnech i výrazně nad nulou a týdenní průměry minimálních teplot budou převážně kolem bodu mrazu," informoval ČHMÚ. 

Srážkově bude období také spíš nadprůměrné, konkrétně budou úhrny srážek kolísat mezi průměrnými a nadprůměrnými hodnotami.

Do regionu dorazí na začátku týdne silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu...

V průběhu tohoto týdne se postupně ochladí, teploty ale i tak budou přes den dál nad nulou. Navíc na začátku týdne to bude hodně foukat. Výstraha platí od pondělního rána až do úterní osmé hodiny večer. V nárazech bude vítr dosahovat rychlosti až 90 kilometrů v hodině v nížinách, na horách to bude až okolo 130 kilometrů.

Jinak bude v pondělí bude postupně až polojasno, během odpoledne a večera od západu se ale na většině území objeví občasný déšť nebo přeháňky. Na horách by se mělo jednat o smíšené srážky nebo sněhové. Teploty budou nejvýš mezi 9 a 13 stupni.

Úterý bude ve znamení oblačné až zatažené oblohy, přechodně by mělo být i polojasno, počítat bychom ale měli i s přeháňkami. Na horách by mělo sněžit. V noci klesnou teploty mezi 7 a 3 stupně, přes den vystoupí mezi 9 a 13.

Ve středu už by se nárazový vítr měl objevit jen místy. Jinak bude většinou oblačno, místy s přeháňkami, které budou už od středních poloh sněhové. Nejnižší noční teploty budou mezi +3 až -1 stupněm, odpolední se vyšplhají mezi 2 až 6 stupňů.

Čtvrtek bude oblačný až polojasný, zpočátku se budou vyskytovat ojediněle i sněhové přeháňky. Během dne bude od západu přibývat oblačnost, která přinese v nižších polohách déšť. Noční teploty klesnou mezi +1 až -3 stupně a ráno se ojediněle objeví i náledí. Nejvyšší denní teploty se dostanoun mezi 3 až 7 stupně.

Velmi podobné to bude i v pátek, kdy nás čeká oblačno až zataženo, na většině území občas déšť a přeháňky, nad 800 metrů sněžení. V noci naměříme +3 až -1 stupeň, přes den pak 3 až 7 stupňů.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Oblačno až zataženo, místy občas déšť a přeháňky, zejména na horách srážky sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 8 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy