Ve firmě Novares v Janovicích nad Úhlavou hořelo - FOTKY

21.04.2024 9:23     22.04.2024 9:36

Několik jednotek hasičů vyjíždělo v neděli 21. dubna k požáru PCO. Požár v Novaresu v Janovicích vypukl v brzkých ranních hodinách.

požár haly v Janovicích_0424_HZSPK (3)
požár haly v Janovicích_0424_HZSPK (3)požár haly v Janovicích_0424_HZSPK (1)požár haly v Janovicích_0424_HZSPK (2)požár haly v Janovicích_0424_HZSPK (4)

Hořelo ve skladovací hale firmy Novares v rozvojové zóně Janovice nad Úhlavou. U rozsáhlého požáru, který vypukl před pátou hodinou ráno, zasahovalo celkem deset hasičských jednotek. Na místě byli profesionální i dobrovolní hasiči z Nýrska, Klatov, Janovic nad Úhlavou, Bezděkova, Běhařova a Sušice. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního ochrany.

"Dnes byla jednotka operačním střediskem vyslána ve 2. požárním poplachu na požár ve výrobní hale Novares v Janovicích nad Úhlavou. Vyjeli jsme na místo jak s VEA, tak i 1.CASkou a 2.CASkou. Po příjezdu na místo události už zasahovaly 3 jednotky," informovali hasiči z Nýrska.

AKTUALIAZCE:

Škoda je předběžně 10mil. Kč. Příčina je v šetření.

"Oheň zasáhl prostor cca 20 x 20m. Požár poškodil nabíjecí stanici pro vysokozdvižný vozík a několik desítek palet se zbožím. První zasahovala místní dobrovolná jednotka. Nasadili jsme několik útočných proudů. Zasahovali jsme v dýchací technice," uvedl mluvčí hasičů.

"Na místo byla vyslána výjezdová skupina služby kriminální policie a vyšetřování Klatovy a také psovod se psem vycvičeným na vyhledávání akcelerantů. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu poškození cizí věci a ve spolupráci s vyšetřovatelem Hasičského záchranného sboru se případem nadále zabývají," doplnila informace policejní mluvčí.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT