Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidiči pozor! V tunelu Valík bude probíhat údržba

13.04.2015 7:02

Řidiči na dálnici D5 by měli počítat s komplikacemi. Od pondělí 13. dubna bude probíhat tradiční údržba v tunelu Valík, až do druhé poloviny května pak platí rozsáhlé omezení u Cerhovic. Čtěte podrobnosti!

D5 u Valiku_ po nehode kamionu (1)

Hned dvojité komplikace čekají na řidičie na dálnici D5 v těchto dnech. Od pondělí 13. dubna začíná dvoudenní údržba v tunelu Valík, dlouhodobé omezení pak platí v úseku od Žebráku ke Kařezu na dálnici na Rokycansku. Policie apeluje na řidiče, aby byli maximálně opatrní.

Na dálnici D5 odstartovaly údržbářské a stavební práce po zimě. Už od minulého týdne musí být řidiči pozorní zhruba v úseku mezi Žebrákem a Kařezem. Od pondělí 13. dubna k tomu přibývá ještě omezení v tunelu Valík.

"Od pondělí 13. do středy 15. dubna bude ve směru na Rozvadov omezen provoz v tunelu Valík. Je zde plánována  pravidelná údržba a servis, proto bude provoz sveden do levé tunelové šachty směrem na Prahu, kde bude obousměrný provoz a rychlost jízdy omezena na 60 kilometrů v hodině," upozorňuje mluvčí policie Jana Tomková.

Už před víkendem pak odstartovalo omezení na zhruba desetikilometrovém úseku u Cerhovic. To potrvá ještě několik týdnů. "Do 20. května bude uzavřen v úseku mezi 34 a 43 kilometrem dálnice D5 směr Praha – Plzeň a provoz bude sveden do protisměru, kde pojedou řidiči pouze v jednom jízdním pruhu pro každý směr. Na exitu Cerhovice nebude možný sjezd ani nájezd ve směru Praha – Plzeň," doplňuje další omezení policejní mluvčí s tím, že i v tomto případě je v místech snížená rychlost.

Během pondělí 13. dubna je bude navíc uzavřený jeden jízdní pruh i na 60. kilometru směrem na Rozvadov. Tam se budou opravovat svodidla.

foto: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství