Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Tisíce lidí zamířily na Plzeňské ohýnky, ohňostroje ale začaly s hodinovým zpožděním

16.09.2012 1:57

Už posedmé se konala soutěžní přehlídka ohňostrojů v Plzni. Akce s názvem Plzeňské ohýnky se v loňském roce přesunula z Doubravky do Škodalandu u přehrady České údolí, kde proběhla i letos.

plzenske ohynky (36)
plzenske ohynky (2)plzenske ohynky (3)plzenske ohynky (4)plzenske ohynky (5)plzenske ohynky (6)plzenske ohynky (7)plzenske ohynky (8)plzenske ohynky (9)plzenske ohynky (10)plzenske ohynky (11)plzenske ohynky (13)plzenske ohynky (14)plzenske ohynky (15)plzenske ohynky (16)plzenske ohynky (17)plzenske ohynky (18)plzenske ohynky (19)plzenske ohynky (20)plzenske ohynky (21)plzenske ohynky (22)plzenske ohynky (23)plzenske ohynky (24)plzenske ohynky (25)plzenske ohynky (26)plzenske ohynky (27)plzenske ohynky (28)plzenske ohynky (29)plzenske ohynky (30)plzenske ohynky (31)plzenske ohynky (32)plzenske ohynky (33)plzenske ohynky (34)plzenske ohynky (35)plzenske ohynky (36)plzenske ohynky (38)plzenske ohynky (39)plzenske ohynky (40)plzenske ohynky (41)plzenske ohynky (44)plzenske ohynky (46)plzenske ohynky (47)plzenske ohynky (48)plzenske ohynky (1)

Soutěžní přehlídka ohňostrojů s názvem Plzeňské ohýnky se konala letos v Plzni již posedmé. Podruhé ji hostil areál Škodaland u přehrady České údolí. I v letošním roce se představily tři soutěžní ohňostroje. Akci znovu navštívily tisíce lidí, vadou na kráse ale byly technické problémy.

Plzeňské ohýnky začaly už v pátek 14. září. To se představil loňský soutěžní ohňostroj. Ta pravá přehlídka a největší nápor byl ale v sobotu 15. září večer. Na soutěžní přehlídku ohňostrojů zamířily tisíce lidí. Areál Škodalandu byl už před půl devátou večer zaplněný a spousta lidí ještě přicházela nebo se rozhodla ohňostroje sledovat z okolí areálu. Kolem půl deváté se ale areál ponořil do tmy, vypadla elektrika. "Je to ve stejný čas jako včera," ozvalo se hned z davu. I páteční večer byl totiž na několik desítek minut bez proudu. Sobota večer ale ještě déle.

Elektřina nefungovala téměř hodinu, technické problémy měly i ohňostroje....

A tak se svítilo jen u stánků s občerstvením, které jely na agregát. Zastavilo se i obrovské ruské kolo před areálem. Další atrakce jako např. autodrom využívající záložní zdroj elektřiny byly v provozu. Bohužel program na podiu se ale celý posunul. Přehlídka ohňostrojů začala téměř o hodinu déle."Elektřina vypadla na ČEZu, takže jsme čekali půl hodiny než přijede opravář," komentoval výpadek proudu hlavní orgranizátor Ladislav Kincl.

Ohňostroje nakonec začaly téměř s hodinovým zpožděním. V davu už to začalo vřít. A technické problémy se nakonec nevyhnuly ani ohňostrojům. Některé světlice vůbec nevybuchly, jeden ohňostroj začal až po několika desátkách sekund a ani synchronizace s muzikou nebyla ideální. A tak bylo spousta chvil, kdy hrála muzika a na obloze se nic nedělo.

Vyhráli Slováci....

První se představila česká firma Daniel, jejich ohňostroj hodnotili diváci ale jako nejslabší. Soutěžit přijeli i Poláci a třetí ohňostroj představila slovenská firma. Ta nakonec sklidila největší úspěch a vyhrála. I když nutno říci, že většina lidí se po skončení posledního dělbuchu odebrala k východu a ohňostroje ani nehodnotila.

I přes veškeré technické problémy ale lidé mluvili o akci pozitivně. Plzeňan Michal Bouřa přišel na ohýnky s manželkou. "Akce byla povedená, líbil se nám první i třetí ohňostroj. Ale asi vyhrál ten správný," hodnotí akci Michal a stejný názor má i jeho manželka Šárka. "Asi ten třetí byl nejlepší, ani ten výpadek akci neovlivnil," usmívá se Šárka.

Gabriela Hofmanová přijela do Plzně z Kralovic. "Nejsem tu moc dlouho, dorazila jsem až těsně před začátkem ohňostrojů. Nejvíc se mi líbil ten náš ohňostroj," komentovala show Gabriela. Poprvé na Plzeňské ohýnky zavítal také Luděk s Touškova, i jemu se ohňostroje líbily. "Asi nejlepší byl ten  třetí," usmíval se Luděk.

A jaký ohňostroj se líbil nejvíce hlavnímu pořadateli? "Hudebně se mi líbil ten slovenskej, ale protože vím, co tam ty kluci měli, tak mě mrzí, že jim to nevyšlo tak, jak to měli naplánováno. Ale co se týče skladby sladění muziky a efektů, tak stoprocentně by to měli vyhrát Poláci," dodal Kincl.

Návštěvnost jasná nebyla, ale je v řádech tisíců....

Pořadatelé každoročně uvádějí návštěvnost v řádech desetitisíců. Kolik lidí přišlo letos? "Areál je narvanej, kolik je lidí, to si fakt netroufnu říct. Zrovna jsem řešil s policií, že stály auta po celý magistrále až sem, Valcha byla totálně zablokovaná, přivaděč mezi Valchou a Liticema byl úplně plnej," upřesnil Ladislav Kincl.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství