Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nákladní auto probouralo zeď rodinného domu - FOTKY

25.02.2016 8:07

V podstatě až do obývacího pokoje se probouralo nákladní auto, které havarovalo do rodinného domu u silnice v obci Skomelno. Hasiči museli dům vyztužit trámy. Podívejte se na fotky!

24.2.2016 DN NA x RD Skomelno (1)
24.2.2016 DN NA x RD Skomelno (1)24.2.2016 DN NA x RD Skomelno (2)24.2.2016 DN NA x RD Skomelno (3)24.2.2016 DN NA x RD Skomelno (4)

Hodně nevšední nehodu s ničivými následky řešili ve středu hasiči na Rokycansku. Museli vyprostit nákladní auto, které probořilo zeď rodinného domu u silnice. Hasiči následně alespoň provizorně zajistili statiku domu. Naštěstí v době nehody nikdo v místnosti nebyl.

K nehodě došlo ve středu odpoledne v obci Skomelno na Rokycansku. "Operační středisko vyslalo hasiče z Radnic do obce Skomelno vyprostit z rodinného domu havarované nákladní auto na přepravu zvířat. Po příjezdu na místo události hasiči zjistili, že vozidlo probořilo zeď a narušilo statiku domu. Velitel zásahu si na pomoc povolal plzeňské hasiče z Košutky a ze Slovan s kontejnerem pažení na závaly," popsala mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Hasiči nejen že odstraňovali následky nehody zvenčí domu, ale museli i do místnosti, do které se nákladní auto probouralo. "Hasiči za asistence statika vyklidili obývací místnost a vyztužili stropy i obvodové zdi dřevěnými trámy. Následně pomocí traktoru, který poskytl místní zemědělec, nákladní vozidlo vytáhli," dodala mluvčí krajských hasičů.

V době, kdy k nehodě došlo, naštěstí nikdo v místnosti nebyl. Bez zranění vyvázl i řidič nákladního auta.

Řidič nejspíš nezvládl řízení na zasněžené silnici...

Všechny okolnosti nehody jsou i dál v šetření policie. "Dechová zkouška u řidiče byla negativní. Podle předběžných výsledků šetření řidič nákladního vozidla v levotočivé zatáčce nezvládl řízení na zasněženém povrchu a následně narazil pravou přední částí vozu do zdi rodinného domu," doplnila k nehodě mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

FOTO: HZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT