Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U Všerub boural autobus s dvacítkou dětí! Na místo vyjely složky IZS - FOTKY

01.03.2016 12:31     01.03.2016 14:50

Autobus, který vezl víc jak dvacet dětí z mateřské školky, skončil v příkopu u hlavního tahu u Všerub. Na místě došlo ke zranění několika dětí. Čtěte podrobnosti.
 

FOTO_QAP_CZ (1)
FOTO_QAP_CZ (1)FOTO_QAP_CZ (2)FOTO_QAP_CZ (3)FOTO_QAP_CZ (4)FOTO_QAP_CZ (5)FOTO_QAP_CZ (6)FOTO_QAP_CZ (7)FOTO_QAP_CZ (8)FOTO_QAP_CZ (9)FOTO_QAP_CZ (1)FOTO_QAP_CZ (2)FOTO_QAP_CZ (3)FOTO_QAP_CZ (4)FOTO_QAP_CZ (5)FOTO_QAP_CZ (6)FOTO_QAP_CZ (7)FOTO_QAP_CZ (8)FOTO_QAP_CZ (9)

K havárii autobusu došlo krátce po poledni v úterý na hlavním tahu I/20 u Všerub na severním Plzeňsku. Autobus převážel víc jak dvacítku dětí z mateřské školky. Původně byl na místo vyslaný i vrtulník letecké záchranky. Jeho služby ale nakonec naštěstí nebyly potřeba.

"Evidujeme havárii autobusu, který vezl zhruba dvacet dětí. Řidič z dosud nezjištěných příčin vyjel mimo komunikaci, kde havaroval v silničním příkopu," řekl k nehodě mluvčí policie Jan Koželuh. V autobusu cestovalo celkem 27 osob, z toho 23 dětí. Několik dětí utrpělo zranění.

Na místě bylo několik sanitek, v pohotovosti byl i vrtulník...

zdravotnická záchranná služba vyslala na místo hned několik pozemních posádek a v pohotovosti byl i vrtulník. Ten nakonec na místě ani přistávat nemusel. "Do nemocnic jsme převezli šest dětí a jednu paní učitelku s lehkými zraněními. Ostatní děti byly předány rodičům," řekla mluvčí záchranky Lenka Ptáčková.

Hlavní tah na Karlovy Vary musel být na zhruba dvě hodiny úplně uzavřený. Následně policie dopravu řídila kyvadlově. Přesné příčiny jsou stále v šetření. "Policisté na místě podrobili řidiče dechové zkoušce na přítomnost alkoholu s negativním výsledkem. Příčinou a okolnostmi havárie se policisté v současné době zabývají," dodává k nehodě policejní mluvčí Jan Koželuh.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství