Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.05.2024 20:44

Vážná dopravní nehoda u obce Holovousy na severním Plzeňsku

Na místo letěl vrtulník! Zasahují všechny složky IZS

Auto s mladými lidmi vylétlo ze silnice! U Klatov boural motorkář! FOTKY!!!

15.08.2013 9:53

Vážných nehod v kraji zase přibývá. Jen během tohoto týdne musel zasahovat u nehod i vrtulník. V noci na čtvrtek se řešila vážná nehoda auta, ve kterém cestovali mladí lidé. V nemocnici skončili 4 lidé.

DN Lomec 14.8.2013-2
DN Lomec 14.8.2013-1DN Lomec 14.8.2013-2DN Lomec 14.8.2013-3

Hned několik vážných nehod se v tomto týdnu znovu odehrálo na silnicích v Plzeňském kraji. Po tragickém víkendu, kdy si doprava v regionu vyžádala dva lidské životy, série vážných nehod pokračuje. V noci na čtvrtek musela záchranka, hasiči i policie vyjíždět na severní Plzeňsko, kde nabouralo osobní auto plné mladých lidí.

K poslední vážné nehodě došlo v noci na čtvrtek na silnici u Blatnice na severním Plzeňsku. "Příčina se stále vyšetřuje, ale předběžně byla jako příčina nehody určena vysoká rychlost. Čtyři lidé se při nehodě zranili, přičemž nejmladšímu bylo 19 let. Záchranná služba je převezla do nemocnice na Lochotíně," potvrdil QAPu mluvčí policie Jan Koželuh. Podle informací QAPu auto řídil 39letý muž, s sebou ale vezl mladé lidi ve věku od 26 do 19 let. Všichni skončili s lehčími poraněními v nemconici.

Už během středy přitom museli záchranáři spolu s policisty zasahovat u nehody motorkáře na Klatovsku. Ke střetu osobního auta s motorkou došlo na Klatovsku u Nýrska (pozn.red.: viz fotogalerie). Policie případ šetří a shání i důležitého svědka, kterým je cyklista. V tu dobu projížděl okolo. "Ve středu 14. srpna 2013 jel na motocyklu zn. Yamaha 39 letý muž z Klatovska ve 14.40 hodin po komunikaci ve směru od Klatov na Nýrsko. Motocyklista po projetí mírné pravotočivé zatáčky před obcí Lomec, začal předjíždět vozidlo a při zařazování mezi vozidla, nesnížil dostatečně rychlost a narazil do zadní části před ním jedoucího vozidla. Muž po střetu spadl vpravo mimo vozovku a motocykl zůstal v levém příkopu. U řidiče vozidla byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Motocyklista byl převezen se zraněním do nemocnice. Policisté z dopravního inspektorátu žádají cyklistu, který je v uvedenou dobu po komunikaci, aby podal informaci na telefon 974 334 251 nebo 974 334 111," říká k nehodě mluvčí policie Dana Ladmanová.

U nehody u Štěnovic zasahoval vrtulník. Těžká nehoda osobního auta se řešila v tomto týdnu také u Štěnovic. Vážně zraněnou ženu museli z auta vyprostit hasiči a vrtulník ji pak přepravil do nemocnice. I v tomto případu se stále příčina vyšetřuje.

Policie už s předstihem přiznává, že zvýšené kontroly, které během prázdnin probíhají na silnicích v regionu, opět zesílí v závěru prázdnin.

FOTO: PČR Klatovy

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství