Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.05.2024 20:44

Vážná dopravní nehoda u obce Holovousy na severním Plzeňsku

Na místo letěl vrtulník! Zasahují všechny složky IZS

Peněženka nebo mobil v ruce? To na ulici v Plzni neriskujte...

14.07.2017 12:21

Pochodování po ulici s mobilem v ruce nebo naditou peněženkou se nevyplácí. Své o tom ví mladík, který tak na nádraží v Plzni přišel o 20 tisíc. Podobných případů přibývá...

Protest proti imigrantům_QAP_foto (3)

Nošení osobních věcí jen tak v ruce je v poslední době doslova trendem. Všimli si toho ovšem i zloději a případů okradených lidí přibývá. V Plzni teď řeší policie případ, kdy mladík z Tachovska přišel o skutečně slušný balík peněz.

"Mladému muži ve věku 23let z Tachovska zatím neznámý pachatel vytrhl z ruky peněženku s více než 20 000 korunami. Z ní vytáhl veškerou finanční hotovost, oddělil několik dvousetkorunových bankovek, které poškozenému hodil na zem a z místa následně odešel. Policisté se případem zabývají a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže," říká policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Podobných případů je v Plzni čím dál víc. "V poslední době plzeňští policisté zaznamenali nárůst případů krádeží na osobě. Z praxe víme, že se pachatelé nejčastěji zaměří na osobu, která v ruce drží peněženku či mobilní telefon. Často se také stává, že zloději si osobu předem vytipují, požádají ji o službu a při tom ji okrádají," dodává policejní mluvčí.

Policisté proto nabádají k mimořádné opatrnosti. Lidé by své věci rozhodně neměli nosit všem na očích. "Buďte obezřetní k lidem, kteří vás žádají o službu. Všechny doklady, finanční hotovost a cennosti mějte neustále pod kontrolou. Při výběru peněz z bankomatu si hlídejte soukromí. Svůj PIN si bezpečně pamatujte nebo jej mějte uložený pod heslem v mobilním telefonu. Vyvarujte se případnému nebezpečí, které může nastat na trasách s nízkou frekvencí pohybu lidí. Nevystavujte na odiv drahé doplňky či šperky na oblečení nebo jiné cennosti," uzavírá Veronika Hokrová.

V případě, že už vás okradou, radí policie samozřejmě okamžitě kontaktovat linku 158. Zároveň je dobré, pokud si oběť, ačkoliv je v šoku, zapamatuje co možná nejvíc podrobností k popisu pachatel.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství