Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

15.05.2024 13:58

Fanoušci hokeje, zbystřete!

Originální medaile z MS jsou k vidění v plzeňském muzeu Depo Moto Art. Podívejte se na FOTKY.

Klub HC Škoda Plzeň oznámil první posilu! Na západ Čech míří Christophe Lalancette

29.04.2024 12:27

Klub HC Škoda Plzeň po řadě odchodů začne postupně odkrývat karty pro sezónu 2024/25. V pondělí 29. dubna odhalil první novou tvář. Tou je kanadský útočník Christophe Lalancette.

Christophe Lalancette!_HC Škoda

Vedení klubu HC Škoda Plzeň v posledních dnech oznámilo hned několik odchodů. Oblékat dres plzeňského hokejového klubu nebude v nadcházející sezóně plzeňský odchovanec Jakub Pour, obránce Martin Bučko, brankář Milan Klouček ani Samuel Hlavaj. Škodu opouští také finský forvard Aleksi Rekonen.

V pondělí 29. dubna odhalil klub první novou tvář. Tou je kanadský útočník Christophe Lalancette, který se rozhodl s plzeňským hokejovým týmem prozatím spojit svou budoucnost na dva roky.

Poslední tři extraligové sezóny strávil v dresu Mountfieldu, kde ve 189 utkáních zapsal 94 bodů (34+60). Maximem byl v základní části zisk čtyřiatřiceti bodů.

„Nutně jsme potřebovali centra. V uplynulé sezóně jsme s tím měli problém, že jsme jich měli málo. Christophe je ryzí centr, dlouho jsme ho v Mountfieldu sledovali. Měl by to být ten správný kluk, kterého potřebujeme. Naši ligu zvládá již tři roky po sobě a měl by tedy zastat pozici v prvním nebo druhém útoku,“ říká sportovní manažer klubu Tomáš Vlasák.

Nyní šikovný útočník oblékne na západě Čech modrobílý dres, historicky jako dvanáctý Kanaďan.

Foto HC Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT