Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vodácí v regionu zahájí sezónu. Odemykat se bude Úhlava a Otava

31.03.2016 8:22

Vodáci v regionu už o nadcházejícím víkendu poprvé sjedou oblíbené řeky. Na sobotu se chystá odemykání Úhlavy i Otavy. Přinášíme podrobnosti.

voda2010 (179)

Vodácká sezóna 2016 je těsně před startem. Už závěr tohoto týdne bude patřit tradičnímu odemykání řek. Na své si přijdou vodáci i další příznivci splouvání řek v Přešticích a v Sušici.

Na sobotu 2. dubna se slavnostní zahájení vodácké sezóny chystá jak na Úhlavě v Přešticích na jižním Plzeňsku, tak na Otavě v Sušici na Klatovsku. V Přešticích pořádá akci KČT a sraz je už ve 13 hodin u loděnice. Připravený bude také obvyklý program. Už ve 13:30 odstartuje pádlování za šifrou a plnění úkolů na vodě i na souši. V 16 hodin se zapálí táborák a samozřejmě dojde na opékání nejrůznějších dobrot. Od 18 hodin bude na programu první letošní zpívaná. Vstupné je symbolických 50 korun.

Ve stejný den, tedy v sobotu 2. dubna, se chystá odemykání řeky také v Sušici v kempu, tam je začátek připravený už na 11. dopolední. Splouvat se bude úsek Sušice - Horažďovice. Organizátoři navíc vzkazují, že i zde bude občerstvení je zajištěno.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT