Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rekonstrukce Slovanské třídy v Plzni potrvá půl roku. Začne 8. června

24.05.2010 3:15

Celých půl roku bude trvat oprava jedné z nejfrekventovanějších ulic Plzně. Rekonstrukce Slovanské třídy v Plzni začíná už 8. června a řidiči se budou muset obrnit pevnými nervy!

Slovanska třída

Celých půl roku bude probíhat dlouho očekáváná oprava Slovanské třídy v Plzni. Lidé se už teď bojí, kolik nepříjemných dopravních situací rekonstrukce tak frekventované ulice přinese. QAP.CZ pro Vás zjistil všechny podrobnosti.

Rekonstrukce Slovanské třídy v Plzni začne 8. června

Opravovat se budou poškozené panely pod tramvajovou tratí, silniční povrch a proběhne i výměna šoupat na vodovodním řádu pod komunikací. Rekonstrukce proběhne v několika etapách a trvat by měla zhruba do prosince. Opravovat se bude od křižovatky se Sladkovského až po náměstí Milady Horákové. Práce budou probíhat denně, v pondělí až pátek od 7 do 18 hodin, o víkendech od 8 do 17 hodin.

Po Slovanské po celou dobu nebudou jezdit tramvaje

Tramvaje v tomto úseku nahradí autobusy. Týká se tramvajové linky číslo 1. Vozy vyjíždějící a vracející se do tramvajového depa na Slovanech budou na linky najíždět po trase linky č.2

Odkloněna bude nákladní doprava
Nákladní auta budou odkláněna po objízdné trase, která povede ulicemi Slovanská alej, Koterovská třída, Barrandova a Mikulášská ulice.

Zákaz stání se dotkne hlavně obchodů 

Po dobu rekonstrukce je zakázáno stání a zastavení vozidel na Slovanské třídě. To se dotýká hlavně zásobování obchodů a restaurací. Zásobování bude po dobu rekonstrukce možné pouze z přilehlých ulic. Parkování aut bude pravidelně kontrolovat Policie ČR.

Omezena může být i osobní  doprava
Mezi Sladkovského a Částkovou ulicí může dojít mimořádně v některých dnech i k výraznému omezení osobní dopravy.

První etapa oprav začíná 8. června, tady jsou podrobnosti

  • Při první etapě, která bude trvat zhruba do 22. srpna, bude uzavřena pravá strana komunikace. Týká se to jízdního pruhu a tramvajového pásu ve směru z centra na Slovany mezi Sladkovského a Motýlí ulicí. Do 30.6. pouze mezi Sladkovského a Jetelovou. Osobáky budou moci jezdit obousměrně v levé polovině komunikace.
  • Tramvaj číslo 1 se bude ve směru od centra otáčet ve Sladkovského ulici. Její konečná a počáteční stanice tak bude na Mikulášském náměstí. Náhradní autobusová doprava povede směrem z Mikulášského náměstí na Slovany ulicemi Papírenskou, Zahradní a Vřesovou ( do 30. 6. Papírenskou, Zahradní a Jetelovou), kde budou náhradní autobusové zastávky. Ze Slovan na Mikulášské náměstí pojedou autobusy po Slovanské třídě, do Sladkovského a Radyňské.
  • Kvůli náhradní autobusové dopravě bude do 30. 6. ulice Jetelová a od 1. 7. ulice Vřesová zčásti jednosměrná.
  • V ulicích Vřesová a Zahradní budou vyblokována parkovací místa.
  • Ulice Modřínová, Jedlová, Hradišťská a Liliová budou neprůjezdné na Slovanskou třídu


Kdo rekonstrukci zajišťuje?

Investorem oprav prováděných na Slovanské třídě jsou město Plzeň prostřednictvím Správy veřejného statku města Plzně, Ředitelství silnic a dálnic a Vodárna Plzeň. Realizátorem oprav bude sdružení firem Berger Bohemia, Metrostav a APB Plzeň.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství