Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Klatovská nemocnice nově spustila on-line rezervační systém pro dárce plazmy

11.09.2023 18:43

Dárci plazmy si mohou nově v Klatovské nemocnici rezervovat termín.

odběr krve Klatovská nemocnice ilustrační

Dárci plazmy si mohou nově v Klatovské nemocnici rezervovat termín a čas odběru plazmy přes on-line rezervační systém.

„Systém byl zprovozněn v minulém týdnu a první rezervace si v něm lze nastavit od října. V systému dárci také uvidí aktuální obsazenost odběrových křesel,“ uvedl mluvčí nemocnice Jiří Kokoška.

Dosud se odběr plazmy rezervoval jen telefonicky a obsazenost křesel byla na webu nemocnice aktualizována jen jednou denně.

„Rezervace je intuitivní a lze ji provést snadno na monitoru počítače i na telefonu. V rezervačním systému si stačí vybrat volný termín, vyplnit krátký formulář a rezervaci odeslat. Pro pravidelné používání je možné se do systému zaregistrovat a většina údajů se při každé další rezervaci předvyplní. Pokud dárce uvede i mailovou adresu, má přes potvrzující mail vždy možnost rezervaci i zrušit, pokud mu termín nevyhovuje," popsal mluvčí nemocnice.

Vedle rezervačního systému zůstává možnost objednat si odběr i telefonicky. Odběrové místo ale upřednostňuje používání online rezervací. Rezervační formulář naleznete ZDE.

K darování plazmy je na rozdíl od krve nutné se objednat na konkrétní čas. „Zatímco odběr krve trvá jen několik minut, tak odběr plazmy zabere zhruba 50 minut a zatím máme k dispozici čtyři odběrová křesla," vysvětluje Jiří Kokoška.

Dárcem plazmy se může stát každý zdravý člověk, který dovršil 18 let. Darovat pak lze do 65 let. Darovat plazmu na transfuzním oddělení Klatovské nemocnice lze každý pracovní den od 7:30 do 14 hodin a v pátek již od 6:30. Kromě stálých dárců hledá nemocnice i nové zájemce.

Foto ilustrační Klatovská nemocnice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství