Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Za nákupy i architektonickými skvosty do Drážďan

10.11.2013 17:49

Přemýšlíte, kam vyrazit za nákupy, architektonickými skvosty nebo kam se vypravíte před Vánoci na vánoční trh? Zkuste Drážďany a můžete si užít od každého trochu!

DSC_0162
DSC_0087DSC_0100DSC_0104DSC_0109DSC_0118DSC_0122DSC_0128DSC_0143DSC_0149DSC_0153DSC_0159DSC_0162DSC_0191

Rádi cestujete a nakupujete? Máme pro vás tip na výlet do města, kde si můžete užít obojího, jak je libo. Ráj shopaholiků a cestovatelů, to jsou Drážďany.

Kam na nákupy

Drážďanská nákupní centra se stávají oblíbeným cílem řady lidí především o víkendech. Je to dáno snadnou dostupností i příznivými cenami, a proto se nedivte, že na každém drážďanském rohu budete o víkendu potkávat Čechy. Nejlepší čas na nákupy je během pravidelných letních a zimních výprodejů, ale proudy Čechů do Drážďan míří téměř nepřetržitě. Pokud i vy plánujete takovou cestu, pak nezapomeňte na jedno – v neděli je kromě speciálních případů, jako jsou adventní neděle, v obchodech po celý rok zavřeno.

Kde nakupovat v Drážďanech? Kdekoli! Oblíbená je zejména hlavní nákupní zóna Prager Strasse nedaleko historického centra. Tady leží mimo jiných Altmarkt Galerie. Dále na sever přes most Augustusbrücke se dostanete do Nového města s přepychovou ulicí Königstrasse.

Co neminout při procházce centrem Dráždan

Milovníci architektury, až se nasytí nákupy, mohou vyrazit do historického centra, které historicky sice působí, ale až tak doslova "historické" není. Například facinující Frauenkirche, ze kterého historie doslova dýchá, byl zcela zničen při spojeneckém bombardování Drážďan v únoru 1945 a vystavěn znovu až po sjednocení Německa.

Při procházce centrem určitě nevynechejte římskokatolickou katedrálu Nejsvětější Trojice zvanou Hofkirche, Semperovu operu či Zwinger se svými facinujícími sbírkami.

Unikátní vánoční trh

Protože se pomalu ale jistě blíží čas Vánoc, můžete návštěvu Drážďan spojit s návštěvou místního vánočního trhu. Jedná se totiž o vůbec nejstarší vánoční trh na německém území s tradicí sahající až do roku 1434.

Jak do Drážďan?

Jak se do Drážďan dostat? Nejrychlejším a nejpohodlnějším dopravním prostředkem je automobil. Tím se do Drážďan z Plzně dostanete za zhruba tři hodiny. Alternativou je vlak. Každé dvě hodiny zastavují na drážďanském hlavním nádraží vlaky kategorie EuroCity, které přivážejí do saské metropole turisty z celé České republiky.

Ať už je vaším cílem v Drážďanech nákup, procházka, prohlídka galerie či vánoční trh, bezpochyby na vás tato saská metropole zapůsobí svou atmosférou, malebností i dynamikou místního života.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství