Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do debaty o podobě centra Plzně se může zapojit i veřejnost! Řekněte svůj názor!

30.10.2013 15:03

Plány na změny v centru Plzně jsou velkolepé! Omezení dopravy, pěší zóny, trhy a mmnohem víc kaváren. I to jsou jedny z návrhů. Město je teď chce probrat veřejně s obyvateli, kterých se to týká nejvíc!

Riegrova_zaber_223_studie

Náměstí Republiky bez aut, řada pěších zón, ale i moderní lávka z Dominikánské ulice na Roudnou nebo nové trhy v ulicích v okolí náměstí. To všehcno jsou vize, které by se mohly v centru Plzně proměnit ve skutečnost. Zatím je jisté, že z Riegrovy ulice bude pěší zóna. Teď město vyzývá k debatě ohledně dalších změn přímo občany.

Výstava, která budoucí plány představovala, byla několik týdnů umístěná v mázhauzu radnice. Teď se přesunula do Škroupovy ulice do sídla Útvaru koncepce a rozvoje města. právě tam josu stále k vidění panely, které možnou podobu města představují.

Jen pár dní po skončení oficiální výstavy zve vedení města na veřejnou debatu občany a to přímo na radnici. Setkání se odehraje v pondělí 4.listopadu od 16 hodin ve sněmovním sále radnice. „Chystáme se prezentovat Plzeňanům vizi živějšího centra, jak by podle nás mohlo vypadat v budoucnu. Zejména se ale těšíme na konstruktivní diskuzi o tom, co je třeba udělat, aby se střed města a jeho bezprostřední okolí probudilo a stalo se místem, kam se budou všichni Plzeňané rádi vracet, ať už bydlí a pracují v jakékoliv plzeňské čtvrti. Přejeme si, aby dokázali být na centrum svého města hrdí,“ vysvětluje ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně Irena Vostracká.

„Stručně seznámíme občany se zpracovanými dokumenty k oživení centrální oblasti. Zmíníme se o krocích, které již byly realizovány, a představíme naše návrhy dalšího možného rozvoje a vize živějších ulic po dokončení jejich rekonstrukcí. Dotkneme se všech důležitých oblastí – architektury, zeleně, pěších zón a dopravní obsluhy, čistoty a bezpečí, bydlení a podnikání,“ doplňuje Vostracká.

O plánech na změny v historickém centru se mluví už dlouho. Zatím ale ke zdrárnému závěru dospěla jen Riegrova ulice, na jejímž přebudování do pěší zóny se vedení města shodlo i s odborníky. Podrobnosti k plánům s centrem najdete v článku Změní se centrum Plzně k nepoznání?, tam najdete také videovizualizaci budoucí podoby histroického jádra západočeské metropole.

FOTO: ÚKR města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství