Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Seniorka nebyla příčetná, pokusila se udusit pacientku v nemocnici v Plzni

27.09.2023 18:20

Kriminalisté odložili případ dubnového pokusu vraždy. Došli k závěru, že seniorka, která se pokusila polštářem udusit druhou pacientku, nebyla v době spáchání činu příčetná. 

IMG_1879

K incidentu došlo letos na jaře v plzeňské fakultní nemocnici. 85letá pacientka se pokuila udusit polštářem ženu, rovněž pacientku nemocnice.

"Dne 7. dubna 2023 zahájili krajští kriminalisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu vraždy ve stádiu pokusu, kterého se měla dopustit pětaosmdesátiletá pacientka v plzeňské  nemocnici, kde se v ranních hodinách ve společném pokoji pokusila udusit polštářem čtyřiadevadesátiletou pacientku," uvádí k případu mluvčí policie Dagmar Brožová. Napadená seniorka o několik dní později v nemocnici zemřela.

Policisté prověřovali vše na místě, byly vyžádány lékařské zprávy a znalecké posudky. Žena nakonec ale obviněna nebude. "Provedeným prověřováním kriminalisté vyslovili závěr, že seniorka v době, kdy se měla dopustit uvedeného jednání, nebyla schopna rozpoznat možné důsledky svého jednání a nebyla schopná své jednání ovládat. Nacházela se ve stavu nepříčetnosti způsobeném duševní poruchou. Nebyly tedy naplněny všechny znaky trestného činu, a tak vyšetřovatelka rozhodla, že se věc odkládá," doplnila tisková mluvčí Dagmar Brožová.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT