QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Horská služba zasahovala u zraněného cyklisty

19.09.2010 21:09

Čtyřiašedesátiletý cyklista se v sobotu 18. září odpoledne kolem druhé hodiny po pádu z kola těžce zranil mezi Březníkem a Modravou. Zasahovat musela i horská služba.

vrtulník1

Horská služba musela zasahovat mezi Březníkem a Modravou na Šumavě, kde se v sobotu 18. září zranil 64letý cyklista.

Nehodu nahlásili nejprve mužovi příbuzní, záchranka pak kontaktovala horskou služba. "Příbuzní cyklisty ohlásili, že pán si po pádu narazil hlavu i přes to, že byl chráněný cyklistickou přilbou a chvíli byl v bezvědomí. Poté prý byl silně dezorientovaný, což nám jasně naznačilo, že utrpěl otřes mozku," uvedl Jaromír Forst, členHorské služby Šumava s tím, že příčinou pádu byla zřejmě závada na horském kole.

Tříčlenný tým horské služby ihned vyrazil na místo, muže našli již při vědomí. Záchranáři HS zahájili základní ošetření, dali zraněnému krční límec a při tom zjistili, že má rovněž vážně pohmožděné rameno. "Cyklistovo zranění jsme telefonicky konzultovali s lékařem RZS a zdravotníci na základě našeho popisu stavu pacienta povolali vrtulník. Muže jsme proto šetrně transportovali na místo přistání u Filipovy Huti," popsal zásah Jaromír Forst. Vrtulník pak dopravil zraněného do plzeňské fakultní nemocnice.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT