V Bavorsku se i letos chystá kouzelný trh Vánoce v lese

24.11.2022 14:13

Vánoce v lese u malé obce Schweinhütt v Bavorsku nedaleko Zwieselu jsou každoročním zážitkem pro návštěvníky. V lese za vesnicí vyrůstá v době adventu unikátní trh.

IMG_6051

Ani letos nebude v době adventu chybět u bavorských sousedů unikátní vánoční trh tzv. Vánoce v lese, jedinečná adventní akce plná světel uprostřed přírody kousek za hranicemi. Letos jste zváni o druhém a třetím adventním víkendu, vždy v sobotu a v neděli od 14 do 21 hodin.

Každoročně se les u obce Schweinhütt mezi Zwieselem a Regenem v Bavorsku promění v unikátní kouzelné místo plné světýlek. Na tuto tradiční adventí akci přijíždějí lidé z širokého okolí. Trhy provází úchvatná atmosféra.

Němci popisují akci jako romantický vánoční trh uprostřed přírody. Největší kouzlo vytvoří světlo - svíčky, ohně, různá světýlka. I proto se trh otevírá až ve 14 hodin a lidé tu zůstávají až do tmy.

Co vás kromě stánků s vánočním zbožím, svařákem a dobrým jídlem čeká? Rej skřítků v zimním lese, výstava betlémů s romantickou procházkou, lesní labyrint plný překvapení, vánoční divadelní představení na jevišti pod širým nebem, návštěva Mikuláše, pohádky a příběhy pro malé i velké nebo ohnivá show.

Kudy na trh?

Přímo u trhu se nedá zaparkovat. Pokud tedy pojedete autem, zaparkujete v nejbližší vesnici, ale musíte počítat s krátkou procházkou.

Bezplatná kyvadlová doprava - odjezd z Regenu/ Zwieselu od 14 hodin, každou půlhodinu

Zastávka autobusu cestou z Regenu nebo Zwieselu: silnice první tř. B11, zastávka Schweinhütt - Kapelle (kaple)

Zastávky kyvadlové dopravy: soboty: Zemský úřad Regen, nám. Grenzlandfestplatz ve Zwieselu neděle: Zemský úřad Regen, nám. Grenzlandfestplatz ve Zwieselu

Pěšky se sem dostanete po cyklostezce Regen - Zwiesel.

Autem: přes hraniční přechod Železná Ruda, po silnici B11, sjezd obec Schweinhütt – nelze parkovat přímo u vánočního trhu, využijte prosím vyznačená parkoviště ve Schweinhütt a v Dreiecku!

Vlakem: Linka Plattling - Bavorská Ruda, zastávka Bettmannsäge - dále cca 800 m pěšky k vánočnímu trhu

Termíny trhu pro rok 2022

Sobota 03.12. / 14:00-21:00
Neděle 04.12. / 14:00-21:00
Sobota 10.12. / 14:00-21:00
Neděle 11.12. / 14:00-21:00

Vstupenky

Na trh se platí vstupné (pouze dospělí, děti do 16 let jsou zdarma). Vstupenky si můžete koupit online v předprodeji za 5 Euro- ZDE.

Na místě je možné zkoupit vstupenku v pokladně, tady ale bude o 1 Euro dražší - tedy za 6 Euro.

foto QAP.cz ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24