Vánoce v lese u obce Schweinhütt! Kouzelný vánoční trh se koná kousek za hranicemi

19.11.2023 16:11

V lese za vesnicí Schweinhütt v Bavorsku nedaleko Zwieselu vyrůstá v době adventu unikátní trh. Odpoledne a večer sem míří stovky lidí vychutnat si jedinečnou zimní a vánoční atmosféru.

Regen_Waldweihnacht Schweinhütt Stand
Regen_Waldweihnacht Schweinhütt StandWaldweihnachtCZ1WaldweihnachtCZ2

Uprostřed zasněženého Bavorského lesa mezi obcemi Schweinhütt a Bettmannsäge si můžete oddychnout od vánočního shonu, starostí a stresu. Nechte se okouzlit vánočním trhem, který je úplně jiný než ostatní. Navštivte vánoční trhy u obce Schweinhütt.

Trhy se konají 2. a 3. adventní víkend v sobotu i v neděli (9.-10.12. a 16.-17.12.) od 14 do 21 hodin.

S trhy uprostřed měst či komerčními stánky u nákupních center se tento trh nedá opravdu srovnat. Malé dřevěné domečky vánočně ozdobené a většinou nabízející vánoční svařák, gulášovku nebo místní speciality jsou rozeseté po lese za vesničkou Schweinhutt. Dojít sem můžete pouze pěšky. Cesta z vesnice, kde zaparkujete, je ale příjemnou procházkou. Nebo můžete jet kyvadlovou dopravou z Regenu nebo Zwieselu, kde zaparkujete. Autobus pak staví nedaleko trhu.

Podrobnosti najdete na stránkách akce.

Schweinhütt leží u hlavní silnice mezi Zwieselem a Regenem. Auto můžete zaparkovat v obci, odtud je to na trhy zhruba 1 - 1,5 km.  Vstupné platí jen dospělí, a to 5 Euro. Do 16 let je vstup zdarma.

Kromě stánků s dobrotami je připraven i program, různá hudební vystoupení, vyprávění pohádek, mikulášská nadílka atd. Program se odehrává ve zdejším přírodním amfiteátru, který je součástí lesního areálu.

Trh je nejkouzelnější, když se setmí. Všude září tisíce světýlek, voní svařák a další dobroty. Vánoční gulášovku zde nalévají přímo z kotle, u stánků hoří ohně, u stánků jsou zapálené svíčky. Pro děti je určitě obrovský zážitek potkat malé lesní skřítky a Mikuláše nebo se vyfotit u betlému v životní velikosti vyřezávaného ze dřeva.

Lidé z vesnice a okolí sem chodí v době adventu jen tak na procházku, popít vánoční svařák nebo punč a popovídat se známými. I pro Čechy je tento výlet zajímavý. Právě svojí romantikou, obyčejností a nekomerčností je trh unikátní.

foto: IC Bavorsko-Čechy

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24