Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Souhlasíte s výstavbou obchodního domu Corso v Plzni na Americké třídě?

05.12.2012 14:57

Referendum k výstavbě OC Corso se blíží. Obyvatelé Plzně by měli zvážit všechna pro a proti, neboť jejich rozhodnutí ponese v každém případě závažné důsledky. Město zahajuje informační kampaň.

corso americká
Corso Americkácorso americkácorso americká1corso americká2corso americká3corso americká4corso americká5corso americká6corso americká7corso americká8

Referendum, které je naplánované na termín 11. a 12. ledna 2013, se týká všech občanů s trvalým pobytem v Plzni. Rozhodnuto bude o stále ještě nejisté budoucnosti obchodního, sportovního a kulturního střediska Corso Americká.

Město apeluje na všechny dotčené občany, aby celou záležitost velice dobře zvážili a přišli k referendu projevit svůj názor. Zároveň Plzeňany zve na setkání v pondělí 10. prosince 2012 v 16 hodin v Měšťanské Besedě, kde se naskytne prostor pro debatu představitelům města, zástupcům projektu OC Corso a stejně tak prostým občanům.

Primátor města Plzně Martin Baxa se nechal slyšet, že „považuje za povinnost sdělit občanům to, co může z referenda vyplynout.“ Všechna pro a proti zveřejňuje město na svých stránkách. Při realizaci stavby by pro Plzeň zřejmě byla nejproblémovější finanční stránka. Město by muselo nejdříve odkoupit pozemky bývalého DK Inwestu do svého vlastnictví. To by vyšlo nejméně na 263 miliónů korun, což by dle slov městských představitelů Plzeň následně limitovalo v dalších činnostech. Město by si na odkup pozemku navíc muselo vzít úvěr.

Referendum bude probíhat pravděpodobně ve stejnou dobu a na stejném místě jako prezidentské volby. Pokud budou vhodné prostorové možnosti, tak budou voliči rozhodovat o věci Corso i ve volbě prezidenta v totožné místnosti. Pouze komise budou dvě, pro každou záležitost vlastní.

foto: www.corsoamericka.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství