Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Je čas začít se věnovat zahrádkám!

06.04.2011 20:08

Do čeho se po dlouhé zimě pustit na zahrádce jako prvního? QAP.cz pro Vás zjišťoval tipy u odborníka - Ing. Jaroslava Vetýšky z JVV Ginkgo, s. r. o. v Plzni!

1b
11a22a2b2c2d33a3b3c1b

S prvními jarními paprsky se zahrádkáři už nemohou dočkat práce na zahradě. Právě nyní je ještě možné sázet napříkla ovocné stromky. Další tipy prozradil QAPu.cz Ing. Jaroslav Vetýška, jednatel JVV Ginkgo s. r. o. - plzeňské společnosti, která se zabývá projektováním zahrad a parků, floristikou i prodejem květin a dřevin.

Kdy se mají lidé pustit do práce na zahradě a s čím je nejlepší začít?

Právě teď je nejvhodnější doba začít, čím dříve, tím lépe. Přestože zima byla dlouhá, tak jaro přišlo rychle.

Pokud mají zahradu už založenou, tak by měli začít s údržbou, to znamená uklidit, vyhrabat listí, provzdušnit a nahnojit trávníky a případně dosazovat. Pokud zahrady zakládají, tak by měli teď upravit terén a začíná být nejvhodnější období na výsadby rostlin i zakládání trávníků.

Když budou chtít sázet ovocné stromky?

Brzy už bude pozdě, do půlky dubna je nejvyšší čas. Je to dáno tím, že jsou prostokořenné, takže když začnou rašit, už by měly být nasázené. Některé firmy je prodávají už v květníkách, pak se mohou sázet celou dobu.

Jaký sortiment nabízíte?

U nás najdou zákazníci celý sortiment, stovky druhů rostlin, jak jehličnaté, tak listnaté dřeviny, stálezelené.

O co je nyní největší zájem?

Trendy jsou spíše takové, že když si lidé vysazují sami, tak vysazují v určitém období to, co je v daném období nějakým způsobem dekorační. Třeba se teď sází hodně magnolie, protože kvetou. Za měsíc budou odkvetlé a nikdo už si ji nasázet chtít nebude, ale připravuje se tak o to, že mu příští rok na jaře pokvete. Proto je právě dobré poradit se s architektem, který udělá vyvážený projekt a pak podle něj třeba i postupně sázet.

Návrhy zahrad a postupy, jak je osazovat, děláte také?

Samozřejmě, JVV Ginkgo, s.r.o se zabývá zakládáním a údržbou zahrad a parků, zakládáním a údržbou komunikační zeleně, péčí o krajinu a les, projektováním vegetačních úprav, pěstováním okrasných dřevin i prodejí květin a okrasných dřevin, přípravou květinové výzdoby interiérů i svatební, pohřební a příležitostnou vazbou.

Více i JVV Ginkgo, s. r. o. najdete na webu www.kvetiny-zahrady.cz.

Prodej květin zajišťuje Květinové studio firmy JVV Ginkgo, které najdete na Náměstí generála Piky 4 v Plzni.

Okrasné jehličnaté a listnaté stromy, keře i jehličny si pak můžete prohlédnout a koupit v zásobní zahradě JVV Ginkgo ve Vyhlídkové ulici 17, kde je otevřeno od pondělí do pátku od 7 do 16 hodin a v sobotu od 7 do 12 hodin.

JVV Ginkgo, s. r. o.
Vyhlídková 17
P.O.Box 57
312 00, Plzeň
E-mail: jvginkgo@volny.cz
Telefon/fax: 377 260 049
Mobil: 602 117 345

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství