Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni bude mistrovství ČR v estetické gymnastice

26.05.2010 3:15

Mistrovství České republiky v estetické skupinové gymnastice se v sobotu 29. května koná v Plzni. V hale Lokomotivy zároveň vyvrcholí pátý ročník ESG Cupu, který se v Plzni koná zcela poprvé!

Městskou sportovní halu TJ Lokomotivy Plzeň zaplní v sobotu půvabné a zdatné gymnastky. Od 11:40 hodin se tu koná Mistrovství ČR v estetické skupinové gymnastice a zároveň i 5. ročník ESG Cupu.

"Estetická skupinová gymnastika je krásný sport, vhodný pro děvčata od předškolního věku až do dospělosti. Plzeňská veřejnost bude mít možnost se s tímto divácky atraktivním sportem seznámit v sobotu 29. května, kdy se v Plzni bude konat mistrovství České republiky dětí a současně bude probíhat pátý, tedy finálový díl ESG Cupu 2010. Soutěží se zúčastní přední kluby z celé České republiky, z nichž mnohé jsou úspěšnými účastníky mistrovství světa a světového poháru juniorek a žen," uvedla předsedkyně oddílu estetické sportovní gymnastiky Libuše Henigová.

Mistrovství republiky je tedy určeno jen dětským kategoriím. "V celkem čtyřech věkových kategoriích se jej zúčastní 23 družstev a pouze jedno jediné je z Čech, a to naše, plzeňské," prozradila Henigová a dodala, že ESG Cup je pak určen jak dětem, tak juniorkám a seniorkám. "V kategorii juniorek jsou přihlášeny čtyři týmy, všechny přitom byly i na mistrovství světa v Brně, v kategorii seniorek tři týmy. Bude to opravdu atraktivní podívaná a proto srdečně zveme všechny v sobotu 29. května do sportovni haly na Slovanech!"

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství