Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

AIMTEC Open Race vyhrál Milan Spěšný

19.06.2012 8:33

Letošní AIMTEC Open Race, šestý závod Cyklomaratonu Tour 2012 horských kol, který se jel v Plzni, vyhrál domácí biker Milan Spěšný!

DSC02407

AIMTEC Open Race, který se jel v Plzni 10. června vyhrál Milan Spěšný, cena Fair play přidělena Vladimíru Radovi a Františku Duháčkovi.

Seriál závodů horských kol CyklomaratonTour 2012 pokračoval šestou zastávkou v Plzni. Na startu čtvrtého ročníku AIMTEC Open Race se sešlo téměř 700 příznivců cyklistiky, a to jak v řadách dospělých, tak i mezi dětmi.

V letošním roce připravili pořadatelé kromě dětských závodů v doubraveckém areálu U Sv. Jiří také dvě trasy, které zavedly účastníky do blízkého okolí Plzně, a to v délce 28 a 50 km. "Na delší trase došlo k několika zajímavým změnám, snížili jsme počet závodních kilometrů na silnici a ukázali nejen Plzeňanům atraktivní terénní pasáže, které bychom kolem Plzně snad ani nehledali, zejména sjezd toboganovým korytem nebo průjezd brodem," uvedl Jiří Novotný za pořádající ARCHA Sport a pokračoval: "Pro cyklisty bez závodních ambicí pak byla vypsána Rodinná cyklojízda v délce 4 km v okolí plzeňského Chlumu, na kterou se vydali rodiče se svými dětmi. Pro každého řádně a včas přihlášeného závodníka bylo připraveno unikátní triko AIMTEC Open Race, pro děti pak pamětní skleněný hrnek s logem závodu."

"Velmi nás těší zájem o cyklistiku a jsme rádi, že i za nepříliš příznivého počasí si na start AIMTEC Open Race OkoloPlzně našlo cestu téměř 700 cyklistů z celé České republiky," dodává Petra Troblová, marketingová ředitelka AIMTEC a.s. s tím, že společnost AIMTEC a.s. je generálním partnerem akce, ale hlavně nositelem myšlenky tuto akci uspořádat a přilákat do přírody všechny zájemce o aktivní pohyb a ukázat jim v sedle horského kola krásné prostředí Přírodního parku Horní Berounka.

Stejně jako vloni byl na trati AIMTEC Open Race plzeňský biker Milan Spěšný (S&H Superior MTB) nejrychlejší a vyhrál pokračování seriálu Cyklomaratontour v Plzni. "Rozhodovalo se až v samotném závěru 50 km dlouhého závodu, když o pět vteřin udolal Petra Dlaska a o sedm sekund Jana Hrušku. Mezi ženami vybojovala zlato na delší trati Jana Svobodová," uvedl Jiří Novotný.

Ne každý ale měl to štěstí, že do cíle dorazil. "Na 50km kluzké trati došlo ke zranění jednoho z účastníků, které bylo později klasifikováno jako zlomenina klíční kosti. Jen díky duchapřítomnosti a obětavosti soupeře na trati, pana Vladimíra Rady, byla kolegovi cyklistovi poskytnuta pomoc, okamžitě zavolal na SOS číslo, které je uvedeno na každém startovním čísle. Společně s organizátory byl přivolán lékař. V letošní výsledkové listině jsou Vladimír Rada a František Duháček uvedeni jako závodníci, kteří závod nedokončili. Proto jsme se rozhodli oběma udělit cenu AIMTEC Fair Play, rádi bychom je oba pozvali na příští ročník AIMTEC Open Race s volným startem a oběma náleží symbolický dárek od generálního partnera, jak za statečnost, tak i za obětavost," prozradil Novotný a dodal: "Více takových, pro které je poskytnutí pomoci druhému důležitější, než vlastní výsledek, a to nejen na závodech AIMTEC Open Race!"

Výsledky AIMTEC Open Race

Okoloplzně 50 km - muži absolutně

1. Spěšný Milan (S&H Superior MTB) 1:46:06.
2. Dlask Petr (Madeta Fitness - Specialized) +5,8 sek.
3. Hruška Jan (Toyota Dolák MTB Team) +7,6 sek.
4. Eberl Filip (Remerx Merida Team) +59,6 sek.
5. Fabišovský Ladislav (Madeta Fitness - Specialized) +5:15 min.

Okoloplzně 50 km - ženy absolutně

1. Svobodová Jana (JUKO Team) 2:08:44
2. Ježková Hana (GT Bicycles Opportunity) +2:31 min.
3. Bublová Ilona (Rock Machine - Cyklomax) +3:23 min.
Okoloplzně 28 km - muži absolutně
1. Kadlec Lukáš (Aimtec) 0:59:26
2. Suchý Karel (Duratec Team) +5 sek.
3. Koudelka Petr (Kona Cycling Point) +6,7 sek.

Okoloplzně 28 km - ženy absolutně

1. Obselková Pavla (CykloExtraCannondaleTeam) 1:09:47
2. Korjenková Aneta (Duratec Team) +3:13 min.
3. Uxová Eva +7:49 min.


SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT