QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň: Muž měl v bytě zbraně i munici. Případem se zabývají kriminalisté - FOTKY

24.04.2024 12:41

K velkým policejním manévrům došlo v neděli 21. dubna večer v Plzni ve Skrňanské ulici. Policie k případu zveřejnila nové informace.

munice Plzeň Skvrňany_0424_PČR (1)
munice Plzeň Skvrňany_0424_PČR (1)munice Plzeň Skvrňany_0424_PČR (1)munice Plzeň Skvrňany_0424_PČR (2)munice Plzeň Skvrňany_0424_PČR (3)munice Plzeň Skvrňany_0424_PČR (5)munice Plzeň Skvrňany_0424_PČR (4)

Jak jsme naše čtenáře již informovali (ZDE), v neděli 21. dubna 2024 přijal operační důstojník na tísňové lince 158 oznámení, že v jednom z bytů ve Skvrňanské ulici v Plzni se má nacházet dělostřelecký granát. K bytovému domu ihned vyjely všechny složky IZS.

Policisté společně s hasiči z domu a přilehlého okolí evakuovali několik osob. "Policisté dále omezili na osobní svobodě 49letého muže, v jehož bytě se granát nacházel," potvrdila mluvčí policie Michaela Raindlová.

Muž byl pod vlivem alkoholu. "Dechová zkouška u něj ukázala pozitivní výsledek tři a půl promile," uvedla mluvčí.

Na místo přivolaný pyrotechnik poté zajistil veškerou munici, která se v bytové jednotce prověřovaného nacházela. Munice byla naštěstí nefunkční.

"Následnou domovní prohlídkou nalezli policisté také dvě dlouhé zbraně, pistoli a revolver. Zbraně zajistili a poslali na odbornou expertizu. Případem se nadále zabývají," uvedla policejní mluvčí.

Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nedovoleného ozbrojování. 

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24