Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidič přehlédl značku! Autobus se zasekl pod železničním mostem

09.04.2022 16:56

Řidič přehlédl dopravní značení omezující výšku a střechou autobusu narazil do železničního mostu. K nehodě došlo ve čtvrtek 7. dubna v obci Meclov.

Meclov most_ilustrační

Nehoda se stala krátce po poledni. Řidič autobusu jel ve směru od místního vlakového nádraží ke křižovatce se silnicí II. třídy č. 1962.

"Dotyčný řidič nerespektoval svislé dopravní značení "Zákaz vjezdu vozidel, jejichž výška přesahuje vyznačenou mez 2,8 metrů" a s autobusem vjel pod železniční most. Tím došlo k nárazu střešní části autobusu do mostu a ze střechy autobusu se utrhla nástavba klimatizace a střešní poklopy nouzových východů," uvedla mluvčí policistů Barbora Šmaterová.

Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění osob a nebyl omezen provoz na železniční trati. Důvodem nehody nebylo ani požití alkoholu. "Na místo se dostavili zaměstnanci Správy železnic, kteří po prohlídce mostu zjistili, že při nárazu nedošlo k poškození mostní konstrukce, ale pouze k odření nátěru a škodu předběžně vyčíslili na částku 1 000 korun. Na autobuse vznikla škoda ve výši 200 tisíc korun," dodala mluvčí.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství