Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Školáci si vymysleli pokus o únos! Policie rozjela pátrání po ozbrojeném muži

22.09.2016 10:19

Pátrání po ozbrojeném muži v kukle, který měl chtít zatáhnout malého chlapce do auta, rozjela policie v regionu. Ukázalo se, že školáci si drama vymsleli, aby byli zajímaví...

Evakuace na Doubravce_QAP (7)

Policisty zalarmoval ředitel základní školy v Domažlicích těsně po začátku vyučování s tím, že jeden ze žáků měl být před školou napadený neznámým mužem. Policie okamžitě vyrazila na místo. Vyšetřování pokusu o únos ale postupně nabralo úplně jiný směr.

"Policistům osmiletý chlapec uvedl, že si všiml, jak chce jeho spolužáka nějaký neznámý muž zatáhnout do vozidla. Měl mít na sobě černé oblečení, na hlavě kuklu a v kapse u kalhot nůž. Měl být na místě s vozidlem černé barvy, které měl mít zaparkované na parkovacím místě vlevo od školy. Poté, co se mu spolužák vytrhl, tak únosce nasedl do vozidla a odjel," popisuje mluvčí policie Dagmar Brožová.

Hodně podobně celou záležitost popisoval i 7letý chlapec, kterého měl násilník napadnout. Výpověď se ovšem lišila ve výzbroji únosce. Mladší z kluků měl totiž nejspíš ještě bujnější fantazii a policistům řekl, že muž měl hned dva nože a dvě pistole. Dokonce mu prý hrozil zabitím.

Policie hned rozjela pátrání po neznámém muži v černém autě. Policisté nicméně vyrazili i za rodiči obou kluků a vysvětlení přišlo v podstatě okamžitě. "Rodiče dětí uvedli, že si děti jistě vymýšlí. To chlapci poté i přiznali s tím, že chtěli být zajímaví. Provedeným šetřením tedy policisté zjistili, že k oznamované události nedošlo a že se jedná ze strany žáků o vymyšlenou věc," uzavírá policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství