Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do tajů myslivosti vás zasvětí odborný seminář

19.02.2013 18:00

V sobotu 23. února proběhne v Rokycanech v pořadí pátý odborný seminář s výstižným názvem Zaostřeno na myslivost. Určen je nejen myslivcům a zájemcům o problematiku myslivosti, ale také široké veřejnosti.

Zajímá Vás myslivost a vše co k ní patří? Lovečtí psi, preparace trofejí či myslivecké tradice? Pokud ano, pak si nenechte ujít zajímavou akci, která se uskuteční v sobotu 23. února. Její pořadatelem je Český svaz ochránců přírody v Rokycanech a uskuteční se od 9.00 hodin v Sokolovně v Rokycanech v Jiráskově ulici. Jedná se o již v pořadí pátý odborný seminář s výstižným názvem Zaostřeno na myslivost.

Jedná se o sérii nejrůznějších přednášek našich předních odborníků na téma související s myslivostí a nejen s ní. Po krátkém úvodu organizátorů, přivítání přítomných a představení hostů se ujme slova Ing. Pavla Lhotáková z Krajského úřadu v Plzni a pohovoří na téma Dotace v myslivosti v r. 2013.

"Toto téma je určeno především všem aktivním myslivcům se zájmem o zvelebování krajiny. Ukazuje se totiž, že nejvíce finančních prostředků je např. v Plzeňském kraji vynaloženo na založení a údržbu zvěřních políček pro spárkatou zvěř," uvedl předseda rokycanských ochránců Pavel Moulis.

Poté zkušený kynolog Jan Šlouf představí loveckou kynologii v praxi, seznámí přítomné milovníky čtyřnohých přátel s nejrůznějšími úskalími výcviku i účasti na výstavách.

"Součástí obsáhlé, neméně poutavé přednášky bude i zmínka o field trialu, tedy způsobu zkoušek loveckých psů, kteří co nejúčinněji loví zvěř a to takovým způsobem, který nejvíce odpovídá pracovnímu stylu plemene," doplnil Moulis.

Odpolední cyklus přednášek odstartuje Mgr. Dita Weinfurtová z České společnosti na ochranu netopýrů a den plný přednášek uzavře myslivec Milan Cihelka s rozsáhlým příspěvkem, který se bude zabývat mysliveckými tradicemi, určováním stáří ulovené zvěře a v neposlední řadě i preparací trofejí.

"I když se zdánlivě jedná o odborná témata, na své si jistě přijdou nejen zkušení myslivci, ochránci přírody ale i všichni, kterým není lhostejné, jak to v budoucnu s naší přírodou bude vypadat," uzavřel Moulis.

FOTO: Pavel Moulis

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství