Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na státní svátek bude slavit i ZOO v Plzni! Mimořádně vyjede také ZOO vláček

22.10.2013 9:57

Všechny historické a turistické atrakce v Plzni se v Plzni otevřou na státní svátek 28.října většinou za smybolické vstupné 28 korun. Stejně tak plzeňská ZOO a Dinopark. Mimořádně pojede také ZOO vláček z náměstí.

Vlacekdozoo

O státním svátku 28.října se do řady plzeňských kulturních, historických i turistických cílů návštěvníci podívají jen za symbolické vstupné 28 korun. Týká se to například Muzea loutek, Muzea strašidel, ale také Velké synagogy nebo věže katedrály svatého Bartoloměje. Na oslavy se chystá také ZOO a Dinopark na Lochotíně.

Mimořádná komentovaná krmení hrošíků, nosorožců i žiraf, symbolické vstupné a speciální jízda ZOO vláčku. To všechno nabídne plzeňská ZOO o státním svátku 28.října. Brány zoologické zahrady se otevřou úderem 8.ranní a zavřou v 18 hodin. Po celý den se budou moct návštěvníci do ZOO navíc dostat oblíbeným ZOO vláčkem, ten pojede v tradiční časy jako během obvyklé sezóny.

ZOO vláček měl v Plzni během léta problémy, kdy jeho provoz brzdily opravy, nakonec se přece jen rozjel. Po ukončení sezóny tak budou mít zjemci jedinečnou možnost se s ním ještě před defintivní zimní pauzou projet. Zastávky budou tradičně na náměstí Republiky naproti Dřevěné ulici, pak v Lochotínské u Kauflandu, v ulici Na Janské a u ZOO. Vláček pojede od 10 dopoledne do 18 hodin. Poslední jízda od ZOO je plánovaná na 18:30.

K ZOO jede vláček vždy v celou, výjimkou je jen odjezd z náměstí ve 12:50. Zpátky pak od zoologické zahrady odjíždí poprvé v 10:30 a následně vždy ve 30.minutě hodiny.

Speciální vstupné nabídne také Dinopark, pak už se ale bude chystat na zimní přestávku.

Za symbolických 28 korun se v pondělí 28.října můžou přojít podívat návštěvníci také do plzeňského Dinoparku. A budou mít tak navíc jednu z posledních příležitostí do Dinoparku vůbec vyrazit. Od listopadu až do dubna se pak oblíbený turistický cíl Plzně uzavře a čeká ho zimní příprava na novou sezónu.

Od listopadu na zimní provoz najede také ZOO. Otevřeno bude každý den od 9 do 17 hodin a platit bude také snížené vstupné. To je během zimy pro dospělé 90 korun, pro děti 60 a rodinná vstupenka ( dva dospělí a dvě děti) vyjde jen na 270 korun, oproti hlavní sezóny, kdy stojí 450 korun.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství