Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rekonstrukce Studentské je za dveřmi! Zasáhne i do provozu MHD

13.09.2016 8:46

Už v tomto týdnu odstartuje v Plzni rekonstrukce Studentské ulice na Košutce. Pro řidiče to bude znamenat komplikace od čtvrtka, pro cestující MHD už od středy.

Borská ulice_15_4_QAP_foto (5)

Omezení spojená s rekonstrukcí Studentské ulice na Košutce v Plzni budou pro řidiče platit až do konce letošního roku. Odstartují od čtvrtka 15. září, už od středy 14. září musí počítat se změnou i cestující autobusy linky číslo 30.

"V rámci první etapy dojde k dlouhodobému přeložení zastávky linky č. 30 ´Komenského´ ve směru z Košutky. Náhradní zastávky bude zřízena na středním dělícím pásu, cca 20 metrů za křižovatkou Studentské a Komenského ulice ve směru k Plaské ulici," informují dopravní podniky.

Od čtvrtka by se pak měly práce na rekonstrukci vytížené komunikace rozjet naplno. Na hlavním tahu I/20 ve Studentské bude uzavřený jízdní pruh směrem od Gerské ulice k Plaské ulici. "Bude se jezdit pouze v jízdním pásu, jenž vede ke Gerské ulici a nebude možné odbočení do Kaznějovské ulice, omezení potrvá do konce roku 2016,“ vysvětlil David Malán z Odboru investic Magistrátu města Plzně.

Investici realizují Ředitelství silnic a dálnic ve spolupráci s městem Plzeň. Oprava v úseku 840 metrů zahrne zejména výměnu konstrukčních vrstev vozovky, zajištění odvodnění, opravu kanalizace, výměnu obrub, úpravu zastávkových zálivů, přilehlých zelených pásů a chodníků.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT