Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Petr Spálený a Miluška Voborníková vystoupí v Klatovech

26.02.2012 11:59

Do Klatov přijedou v úterý 28. února společně Petr Spálený se svým Apollo Bandem a zpěvačka Miluška Voborníková. Koncertem jistě potěší všechny, kdo mají rádi hudbu 70. let.

P. Spálený foto Petr Volgemut

Společný koncert Petra Spáleného a jeho Apollo Bandu spolu s Miluškou Voborníkovou potěší určitě všechny, jejichž puberta a mládí spadá do šedesátých let. Tehdy vyšla hvězda malého muže s hlubokým hlasem, i roztomilé zpěvačky a herečky Milušky Voborníkové. Za diváky do Klatov přijedou totiž v úterý 28. února společně.

Miluška Voborníková je druhou žena Petra Spáleného. Proslavila se hlavně působěním v Semaforu v 70. letech. Tam se dostala v roce 1968 prostřednictvím konkurzu jako 18letá. V roce 1972 začala spolupracovat s Apollobeatem Petra Spáleného, za něhož se pak provdala.

Petr Spálený začínal s big-beatem v 50. letech minulého století. Zčínal v hudební skupině Hipps svého bratra Jana. Ta byla pak přejmenována na Apollobeat.Úspěšně spolupracoval také se Semaforem, pro který skládal hudbu pro představení.

Jedná se o zpěváka, jenž se etabloval na pomezí rocku, country a popmusic, je pozoruhodný svým zvláště originálním příjemně nevtíravým způsobem zpěvu, který často připomíná melodickou recitaci nebo zpívané pobrukování melodie. Jedná se o stálici na scéně české popmusic, na které úspěšně působí již více jak 40 let.

foto: Petr Volgemut z www.petrspaleny.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
PK právník pracovní místo
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství