Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pivovar ve Chříči chystá slavnostní otevření. Chybět nebude Křič Fest

25.08.2015 10:02

Chříč na severním Plzeňsku čeká o víkendu velká sláva. V rámci festivalu Křič Fest se slavnostně otevře postupně rekonstruovaný pivovar. Milovníci piva i muziky se mají na co těšit. V areálu už jdou přípravy do finále!

Pivovar Chříč

Pivovar ve Chříči na severním Plzeňsku se po několika letech neúnavného snažení občanského sdružení Propolis oficiálně probudí opět k životu. I když už nějakou dobu se tu nově pivo vaří, nyní dojde na slavnostní otevtření. A to v rámci tradičního festivalu Křič Fest v sobotu 29. srpna.

Vysvěcení samotné varny pivovaru, který prochází velkými opravami, proběhlo v podstatě přesně před rokem. Teď už se vaří a milovníci piva si tak mohou pochutnat na jedenáctce Pazdrát a polotmavém IPA Nocturno. V sobotu 29. srpna je na programu další ročník festivalu Křič Fest a právě v rámci této akce dojde i na slavnostní otevření pivovaru. Oficiální přípitek, kterým se areál otevře, je na programu v 15:30, následovat bude prohlídka pivovaru. Organizátoři ze sdružení Propolis navíc slibují, že právě u příležitosti otevření budou mít milovníci zlatavého moku k dispozici hned několik rozličných speciálů.

Navíc sdružení v obnově jen tak ustat nechce. "Naší vizí je přetvořit celý areál v místo, kde se budou setkávat lidé se zájmem o historii,
umění, krajinu, tradice a řemesla. Podařilo se nám obnovit pivovar coby sociální firmu zaměstnávající lidi s mentálním handicapem, ve sladovně a zahradě vytvořit prostor pro kulturní a společenské akce, vybudovat v prvním patře sladovny interaktivní expozici o životě našich předků - „Muzeum každodennosti“ a v bývalých skladech otevřít komunitní centrum pro pořádání pravidelných volnočasových aktivit a vzdělávacích pobytových i jednodenních akcí pro školy, rodiny i širokou veřejnost. Naším cílem je proměnit chříčský pivovar v podnětné místo, které bude obohacovat své návštěvníky i pozapomenutý kraj a jeho obyvatelstvo,“
říká předseda sdružení Antonín Štogr. I výtěžek ze vstupného na festival půjde právě na další rozvoj.

Již tradiční festival Křič Fest se tak letos koná s podtitulem "Už vaříme! aneb slavnostní otevření chráněného pivovaru". Návštěvníci se mohou těšit na osm kapel a pět divadelních souborů – mezi největší taháky letošního ročníku patří Phil Shoenfelt and Southern Cross nebo Teatr Novogo Fronta. Podrobný program najdete na facebookovém odkazu festivalu.

Sdružení Propolis převzalo pivovar v roce 2009, od té doby se areál postupně mění. Především v posledních dnech je navíc v pivovaru ještě rušněji než obvykle. Přípravy na víkendovou slávu jdou do finále!

FOTO: Facebook Propolis

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství