Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Při nehodách se v tomto týdnu zranila už desítka lidí! Řidiči nedodržují rychlost! FOTO

13.02.2014 9:33

Počet nehod v tomto týdnu o něco stoupl. Od pondělí už musela záchranka od nehod odvézt zhruba deset lidí se zraněním a škody se vyšplhaly na skoro milion a půl. Nejčastější příčinou je příliš vysoká rychlost!

12.2.2014 DN Malovice-Nová Hospoda

Žádné extrémní výkyvy počasí v tomto týdnu řidiče na silnicích netrápí, přesto počet nehod od začátku týdne mírně stoupl. Narostl i počet zraněných, které od bouraček musela odvážet záchranka. Škody po nehodách se jen do poloviny pracovního týdne vyšplhaly na zhruba milion a půl.

Příliš vysoká rychlost stojí za většinou nehod, které se od začátku tohoto týdne odehrály na silnicích v Plzeňském kraji. jen od pondělí se při bouračkách zranilo zhruba deset lidí a škody už se vyšplhaly na zhruba milion a půl.

Příliš vysoká rychlost stojí podle prvních výsledků vyšetřování i za nehodou, která se ve středu odehrála na Tachovsku mezi obcemi Nová Hospoda a Malovice (viz foto). "Hasiči ze Stříbra zajistili mezi Malovicemi a Novou Hospodou místo dopravní nehody osobního auta, které narazilo do stromu a převrátilo se na střechu. V době příjezdu jednotky se o dvě zraněné osoby starala posádka Zdravotnické záchranné služby. Obě osoby odvezly sanitky do nemocnice. Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny - ani v důsledku nehody, ani při nakládání vozidla na odtahovou službu. Hasiči po dobu zásahu řídili na místě provoz," popsala zásah na místě mluvčí hasič Pavla Jakoubková. Škody se jen u této nehody vyšplhaly na bezmála 90 tisíc.

Policie od začátku tohoto týdne musela vyjet k téměř třem desítkám nehod, u dalších desítek však její asistence nebyla nakonec ani potřeba.

Dodržování rychlosti dělá řidičům v regionu obecně hodně velké problémy. Tradičně se na měření rychlosti zaměřuje policie přímo v Plzni, v současné době probíhá na území kraje několik dopravně bezpečnostních akcí a průběžné výsledky kontrol opět ukazují, že právě dodržování rychlosti je opět jedním z největších problémů.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství