Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň dává na rekonstrukce tramvajových zastávek desítky milionů korun

04.01.2011 11:11

Desítky milionů korun vynakládá Plzeň na rekonstrukce tramvajových zastávek. V minulém roce byla opravena v obou směrech zastávka Palackého náměstí naproti Plaze a v letošním roce se počítá s rekonstrukcí druhého úseku tramvajové trati na Lochotín.

b

Každoročně vynakládá město Plzeň desítky milionů korun na rekonstrukce tramvajových zastávek s cílem posílit bezpečnost dopravy a chodců v jejich okolí. Loni to například bylo 25 milionů korun.

V minulém roce byla opravena v obou směrech zastávka Palackého náměstí naproti nákupnímu a zábavnímu centru Plaza. Město zrekonstruovalo také světelnou signalizaci přilehlé křižovatky a vybudovalo nové přechody pro chodce. "Opravu frekventované křižovatky a tramvajových zastávek se nám podařilo zvládnout ve stanoveném termínu a v plánovaném rozsahu. Došlo také k novému uspořádání pěší a cyklistické dopravy a rekonstrukci trolejového vedení a veřejného osvětlení. Jen jsme upustili od výstavby chodníku a cyklistické stezky v úseku sady Pětatřicátníků - Jízdecká ulice, protože by s plánovanou výstavbou nového divadla došlo k jejich poškození," řekl technický náměstek plzeňského primátora Petr Rund s tím, že nezbytnou součástí stavby bylo vybudování bezpečnostních prvků. "S ohledem na frekvenci dopravy v tomto místě jsme eliminovali bezpečnostní rizika. Osadili jsme zastávky zábradlím a zvýšili počet přechodů se světelnou signalizací."

Rekonstrukce tramvajových zastávek a stavební úpravy si vyžádaly finanční prostředky ve výši 25 milionů korun. Dalších téměř 45 milionů korun stál jeden z nejdůležitějších projektů v oblasti bezpečnosti dopravy - oprava křižovatky Koterovská, Habrmannova před bazénem na Slovanech.

V letošním roce se počítá s rekonstrukcí druhého úseku tramvajové trati na Lochotín.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství