Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Výbuch v Tachově vážně zranil ženu a malé dítě

15.08.2011 20:48     16.08.2011 10:30

S vážnými popáleninami transportoval vrtulník do nemocnice v Praze ženu a dítě, které se zranily při výbuchu doma v Tachově.

Pozar bytu Tachov (4)
Pozar bytu TachovPozar bytu Tachov (2)Pozar bytu Tachov (3)Pozar bytu Tachov (4)Pozar bytu Tachov (5)Pozar bytu Tachov (6)

V pondělí 15. srpna došlo na sídlišti Rapotín v Tachově k výbuchu v jednom z bytových domů. Výbuch a následný oheň vznikl zřejmě neopatrným zacházením s krbovými kamny.

Při neštěstí byly vážně popáleny přibližně 30letá žena a její asi dvouletá holčička, které vrtulník Letecké záchranné služby transportoval na popáleninové centrum v pražské nemocnici. Jejich zranění jsou údajně vážná, mají popáleniny druhého stupně.

"Hasičům se podařilo požár dostat po cca 20 minutách pod kontrolu. Tlaková vlna, kterou vyvolaly těkavé látky, se kterými se v bytě manipulovalo, vyrazila celou balkónovou stěnu ve vedlejším pokoji. Co bylo příčinou požáru je předmětem šetření. Škoda činí předběžně 450 tisíc korun," uvedla mluvčí hasičů Alena Marešová. Zasahující hasiči museli z domu evakuovat několik osob.

foto: HZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství