Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Prochladlá žena ležela na Americké, skončila v péči lékařů - FOTO

28.11.2016 11:48

Strážníci v Plzni vyjížděli k jednomu z prvních letošních případů v souvislosti s bezdomovci a chladným počasím. Prochladlou zhruba 60letou ženu museli předat zdravotníkům.

americka_5

Na ženu, která bezvládně leží na chodníku u vstupu do obchodního domu na Americké v Plzni, upozornili strážníky svědci. Hlídka, která na místo dorazila, ženě poskytla neodkladnou pomoc a zavolala na pomoc záchranku.

"Žena byla zcela prochladlá, třásla se zimou, ztěžka dýchala a chrčela, vůbec nekomunikovala. Hlídka jí uložila do stabilizované polohy a přivolala na místo zdravotnickou záchrannou službu, která si jí následně převzala do své péče a transportovala jí do nemocnice na Borech," popsala mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Strážníci v zimním období zasahují u podobných případů každoročně několikrát. Případ 60leté ženy z Americké byl jedním z prvních na začátku letošní zimní sezóny. 

S blížící se zimou nedávno také rada města rozhodla o finanční pomoci na zajištění ubytování lidí bez domova, pro které už nezbývá kapacita v azylu Domova sv. Františka. Konkrétně se jedná o částku 50 tisíc. Peníze jsou součástí projektu, který v Plzni funguje už od roku 2012.

Projekt pod názvem "Nezmrznou“ je jedním z opatření Akčního plánu řešení bezdomovectví z pohledu sociálně – zdravotní péče na území města Plzně na léta 2014 – 2016. Finanční pomoc ze svého rozpočtu poskytuje magistrátní odbor sociálních služeb. Domov sv. Františka je jediné plzeňské zařízení, které funguje jako nízkoprahové denní centrum, azylový dům a noclehárna pro osoby bez přístřeší.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství