Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvůli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

Filmaři obsadili Bolevák! Herci se vrhnou do ledové vody - FOTKY

29.01.2016 16:36

Plzeňský Bolevák bude v příštích dnech v obležení filmaři a herci. Režisér Bohdan Sláma tady natáčí svůj nový film. QAP.CZ byl u toho a režiséra vyzpovídal!

FOTO_QAP_CZ (3)
FOTO_QAP_CZ (3)FOTO_QAP_CZ (2)FOTO_QAP_CZ (4)FOTO_QAP_CZ (6)FOTO_QAP_CZ (9)FOTO_QAP_CZ (8)FOTO_QAP_CZ (11)FOTO_QAP_CZ (13)FOTO_QAP_CZ (15)FOTO_QAP_CZ (16)FOTO_QAP_CZ (17)FOTO_QAP_CZ (18)FOTO_QAP_CZ (20)FOTO_QAP_CZ (21)FOTO_QAP_CZ (23)FOTO_QAP_CZ (24)FOTO_QAP_CZ (25)FOTO_QAP_CZ (27)FOTO_QAP_CZ (29)

Velký bolevecký rybník v Plzni se stane jedním z dějišť nového filmu uznávaného režiséra Bohdana Slámy. Známý režisér natáčí v Plzni scény ze svého nového filmu "Bába z ledu". Během víkendu tak bude na Boleváku skutečně hodně živo.

Nový film Bohdana Slámy je posazený zejména do komunity otužilců a zimního plavání. Poprvé byli filmaři na Boleváku zhruba před rokem na skutečných závodech. Od čtvrtka se ale na pláži Ostende zabydleli znovu a tentokrát už na několik dnů. Natáčení filmu "Bába z vody" bude probíhat v sobotu i v neděli a k vidění bude celkově štáb čítající okolo sto padesáti lidí, včetně komparzu.

V uplynulých dnech prostor pro natáčení připravovali hasiči, kteří v zamrzlém Boleváku vytvářeli lagunu pro záběry plaveckých závodů otužilců. Natáčení bude probíhat vždy zhruba od sedmi ráno do pěti odpoledne. V hlavních rolích se představí Zuzana Kronerová a Pavel Nový.

A co vlastně režiséra inspirovalo k natočení filmu s tématikou otužilců? "Je víc věcí, kde člověk může sám sebe překonávat, zvlášť ve věku naší hrdinky, které je přes šedesát, ale otužilectví je ohromně fotogenické. Ten člověk je vlastně nahý ve studené vodě. Každý si představí, co to je, že to není zrovna easy. Ten motiv se mi líbil. Jak jsme poznali komunitu otužilců, tak jsem si tam našel i herce, partu otužileckou. Dohromady tedy budou naši herci i neherci, takže je to takové pravdivé," řekl QAP.CZ režisér Bohdan Sláma přímo na pláži u Boleváku, kde se už v sobotu rozjedou i kamery.

Ústřední postavou filmu je žena, která se nachází ve spletité životní situaci. Ztvární ji Zuzana Kronerová, která řadu měsíců na otužování skutečně musela trénovat. "Řeší si takový stav, kdy už je v zajetých kolejích života. Má pocit, že už ji z těch kolejí nemůže vůbec nic svést na stranu a je takovým otrokem ve své rodině. Pak pozná tuto partu, pozná tam jednoho chlapíka, do kterého se zamiluje (pozn.red.: Pavel Nový). Celý ten příběh je o tom, že se vytrhává z tohoto otroctví, že se postaví na vlastní nohy a že si znovu nadefinuje svůj život," popisuje režisér příbeh nového filmu.

Ve filmu se představí mimo jiné řada plzeňských otužilců. V kinech by měl být film zhruba za rok.

FOTO: QAP.CZ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství