Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tropy byly leckde, Plzeňsko odolalo teplotním rekordům

12.06.2010 7:15

V pátek jsme se opravdu zahřáli. Po celém Česku padaly teplotní rekordy, dokonce i na Labské boudě byl rekord překonán o dva stupně. Jen Plzeňsko odolalo a rekord nepadl. Možná je to dobře.

Horko nás v pátek 11. června potrápilo nebo možná po dlouhém deštivém období i potěšilo. Ale rekordy padaly leckde. Ty hlásilo 33 ze 112 stanic Českého hydrometeorologického ústavu po celé republice! Nejvyšší teplotu naměřili v Javorníku na Jesenicku a bylo to 33 stupňů. Pětasedmdesát let starý rekord v Českých Budějovicíh byl také pokořen, naměřili 32,6 stupně. Nový rekord byl také dosažen na Labské boudě, kde teplota vystoupila na 22,2 stupně Celsia. Dosavadní maximum pro 11. červen bylo 20,2 stupně z roku 1996.

Rekordům odolalo pouze Plzeňsko. U nás se tak drží rekord z roku 2000, kdy byla teplota 33,9 stupně. Možná je to dobře, že nebylo víc, i tak bylo horko místy úmorné. Na Plzeňsku bylo nejtepleji ve Staňkově na Domažlicku, kde naměřili 30,5 stupně Celsia.

Horka budou pokračovat i dnes, v sobotu 12. června. Ale meteorologové varují před bouřkami s přívalovými dešti. Plzeňský kraj ale nepatří mezi ohrožené bouřkami. Přesto varování platí po celou sobotu. Bouřky s sebou však mohou přinést i kroupy a nárazy větru o rychlosti od 20 do 25 metrů za sekundu.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství