QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

S humorem o podobách lásky! DJKT chystá reprízy hořké komedie Iluze - FOTKY

12.04.2017 14:02

Hořká komedie předního ruského autora současnosti má za sebou premiéru a před sebou reprízy, které rozhodně stojí za vidění. Jak je to vlastně s láskou a s parnerstvím?

Divadlo J. K. Tyla na začátku dubna premiérové uvedlo na Malé scéně Iluze, hořkou komedii Ivana Vyrypajeva. V plzeňském divadle se tak vůbec poprvé objevuje text tohoto předního představitele současného ruského dramatu. O režii a dramaturgii inscenace se dělí tandem tvořený Kristýnu Kosovou a Adamem Svozilem.

Padesát dva let stále spolu! Tak zní jedna z klíčových replik komedie Iluze, ve které dva manželské páry s ironií a odstupem hodnotí společně strávené životy. Během chvíle lze zpochybnit vše, čemu dosud věřili. Jaké podoby má vlastně skutečná láska? Co je pravda a co lež a co když jsou to všechno jen iluze? Pro věčné a nestárnoucí téma partnerských vztahů volí současný ruský dramatik Ivan Vyrypajev neotřelou formu, která je založena na úzkém kontaktu s divákem.

V inscenaci DJKT, která se hraje na Malé scéně, excelují Jana Kubátová, Kamila Šmejkalová, Michal Štěrba a Pavel Něškudla. Pokud jste nestihli premiéru, nezapomeňte na některou z nejbližších repríz, 12. a 18. dubna.

FOTO: DJKT

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT