Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tradiční vycházka ochránců přírody na Štěpána slavila úspěch

27.12.2015 15:22

Tradičně se rokycanští ochránci přírody i zájemci z řad veřejnosti vydávají na Štěpána na vycházku po rokycanských parcích, aby pomohli volně žijícím živočichům přečkat zimu.

Foto Pavel Moulis

Rokycanští ochránci přírody každoročně pořádají několik zajímavých akcí pro nejširší veřejnost. Tou letošní poslední bylo již tradiční přikrmování živočichů v rokycanských parcích, které se uskutečnilo na Štěpána, tedy 26. prosince.

Téměř padesát zájemců vyrazilo mírně po čtrnácté hodině od rokycanského vlakového nádraží na stráň nad městem, aby se nejen vyvětrali, ale především pomohli volně žijícím živočichům překonat zimu.

"Odstartovali tak pravidelné přikrmování v rokycanských parcích, kde se koncentruje drobné zpěvné ptactvo potřebující v zimních dnech lidskou pomoc, byť letošní počasí zimu zatím příliš nepřipomíná. Smyslem vycházky bylo též vysvětlit nejširší veřejnosti správný způsob přikrmování nejen opeřených obyvatel přírody, ale i volně žijící zvěře, o kterou se v zimních měsících pečlivě starají především myslivci. Ne vždy totiž lidé vědí jak správně přikrmovat volně žijící živočichy a mnohdy nesprávnou potravou mohou i živočichům ublížit," informoval předseda rokycanských ochránců Pavel Moulis.

Proto rokycanští ochránci přírody provozující záchrannou stanici živočichů a akreditované ekocentrum pořádají tuto veřejnou společnou výpravu a diskutují o nutnosti a potřebnosti této záslužné činnosti, která se stává oblíbenou u mnoha lidí.

Po zdařilé vycházce čekalo účastníky přátelské vánoční posezení spojené s občerstvením.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství