Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zemřel Radomír Šimůnek starší, cyklokrosová legenda

10.08.2010 9:50

V úterý ráno 10.srpna zemřel čtyřnásobný mistr světa v cyklocrosu a plzeňský rodák Radomír Šimůnek. První zprávy hovoří o cirhóze jater, definitivně příčinu srmti ale potvrdí pitva.

radomír Šimůnek

Radomír Šimůnek, přední český cyklokrosař a čtyřnásobný mistra světa, zemřel v úterý 10.srpna ráno. Podle prvních zpráv zemřel Šimůnek na cirhózu jater. Definitivně příčinu srmti ale potvrdí až pitva.

Radomír Šimůnek starší se narodil 8.dubna 1962 v Plzni. Vrcholem Šimůnkovo cyklocrosové kariéry bylo získání titulu mistra světa v roce 1991. 1 titul mistra světa získal ještě jako junior, 2 tituly jako amatér. Rokem 1991 ale Šimůnkovo cyklocrosové úspěchy končí. O rok později, v roce 1992, totiž způsobil Šimůnek na dálnici D5 u Berouna dopravní nehodu, při které usmrtil 3 lidi. Cyklocrosová legenda dostala za způsobení nehody trest 18 měsíců nepodmíněně. Jeho trest sice podstatně zkrátil tehdejší prezident Václav Havel, který udělil Šimůnkovi milost, cyklokrosař si ale nesl následky do konce svého života. V úterý ráno 10.srpna Radomír Šimůnek umírá ve věku pouhých 48 let v Kamenicích u Prahy. Zprávu o smrti svého otce dostává také jeho 26letý syn Radomír Šimůnek ml., který se stejně jako otec věnuje cyklocrosu. Žije a trénuje v Belgii.

foto:www.dewielersite.net

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství