Obyvatelé Jedničky, zbystřete! Hlasování v participativním rozpočtu končí

09.05.2024 9:39

První plzeňský obvod spustil tzv. participativní rozpočet. Lidé sami rozhodují, na co se použijí veřejné finance. Do konce hlasování zbývá už jen jeden den.

9_workoutove_hriste_plaska

„Hlasování v našem vůbec prvním participativním rozpočtu končí už tento pátek 10. května. Naše projekty od vás zatím získaly přes jedenáct stovek hlasů. Mezi vybranými záměry nyní vedou workoutové hřiště ve vnitrobloku Plaské ulice, meteostanice u základních škol a výsadba ovocných stromů v parku Zemník a Podzemník," uvedlo vedení prvního městského obvodu.

Hlasovat můžete až do 22 hodin na webu https://www.rozhodnetesami.cz/plzen1/. Občané si mohou vybrat z celkem patnácti projektů. K dispozici mají dva kladné a jeden záporný hlas.

O jakých projektech obyvatelé Jedničky hlasují?

Mezi návrhy je mlžítko v parku U Bazénu, chodníkové průšlapy u Družby, u foniatrie v Sokolovské ulici a také v Manětínské ulici, dále psí pisoáry na Roudné, výsadba ovocných stromů v parcích Zemník a Podzemník na Košutce, meteostanice u základních škol na Jedničce, fotomísto s vyhlídkou na Plzeň na Sylvánu, workoutové hřiště ve vnitrobloku Plaské ulice, betlém v parku U Bazénu, výsadba okrasných stromů před Dětským centrem Na Chmelnicích, odstranění květináčů v Západní ulici a úprava veřejného prostranství, výsadba cibulovin do středového pásu Na Chmelnicích, světelná vánoční výzdoba na Roudné a odpočinkové místo na Mikulce.

„Jde o náměty, které vzešly přímo od občanů. Ti nám je předali osobně, telefonicky, e-mailem nebo prostřednictvím našich sociálních sítí. Všechny jmenované projekty jsme posoudili a víme, že jsou realizovatelné,“ řekl k projektu první místostarosta Jedničky Miroslav Šuma, v jehož gesci je právě oblast investic a životního prostředí.

Náměty (maximálně tři), které nasbírají nejvíce kladných hlasů, se zrealizují v tomto nebo příštím roce, a to do částky 1,5 milionu korun. 

Foto MO1

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT