Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

V centru Klatov vzniká komunitní zahrada

08.12.2023 10:25

Jste z Klatov a chcete si vypěstovat vlastní ovoce, zeleninu či bylinky? Chcete si uspořádat piknik? To vše bude možné v komunitní zahradě, která vzniká v centru města.

kolečko pixabay

Komunitní zahrady jsou místa, kde se sdružují lidé, kteří nevlastní žádnou zahradu a společně zde pěstují zeleninu, ovoce apod.

„Komunitní zahrady již fungují na mnoha místech nejen naší republiky. Provází je zájem o přírodu, o společné chvíle při práci i zábavě a o smysluplné trávení volného času. Možností, co v zahradě dělat, se totiž nabízí nepřeberné množství,“ říká Věra Dvořáková z MAS Pošumaví.

Jedna taková zahrada vzniká i v Klatovech, konkrétně u klatovské Moštárny. Přijít může každý, kdo má zájem starat se o vlastní záhon či stromy. Zahrada vzniká ve spolupráci klatovských zahrádkářů a Místní akční skupiny Pošumaví, z. s.

„První informace o projektu Zahrady v srdci města přinesly již v říjnu letáky do mnoha domácností a také proběhla první informativní schůzka, na níž zájemci obdrželi hlavně kontaktní údaje. Další setkání se uskuteční u Moštárny 16. prosince 2023 v rámci Vánočního moštování,“ zve na akci Věra Dvořáková.

Tradiční vánoční moštování také nabídne možnost zakoupení čerstvého moštu, těšit se můžete i na ukázku uměleckého kovářství i představení a prodej oceněných potravin značkou Regionální potravina Plzeňského kraje.

Foto ilustrační Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT