QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Naděje až do konce. V Plzni proběhne projekce dechberoucího dokumentu

11.01.2023 12:02

ALS, zákeřná nevyléčitelná nemoc, kterou začali nejen Plzeňané více vnímat skrze náhlé onemocnění fotbalisty FC Viktoria Plzeň - Mariána Čišovského. Dokument s názvem Naděje až dokonce bude promítán v plzeňském Divadle Alfa.

Naděje až do konce

„Dokumentární film zachycuje příběhy lidí, do jejichž života vstoupila nemoc ALS – amyotrofická laterální skleróza. Každý z nich s touto nevyléčitelnou nemocí, kterou trpěl například i fotbalista Marián Čišovský, bojuje po svém. Všichni však touží po tom co nejlépe naplnit omezený čas, který jim na tomto světě zbývá. Čas ke smíření, nalezení sama sebe, čas k šíleným akcím i k tomu milovat a být milován,“ popisují tvůrci dokument.

Dokument bude promítaný v plzeňském Divadle Alfa v neděli 15. ledna od 18 hodin. Vstupenky jsou dostupné zde. „Část výtěžku ze vstupného půjde na spolek Alsa, který se o pacienty s ALS stará," doplnila Zdeňka Svobodová, koordinátorka projektu dokumentu Naděje až do konce.

Časosběrný dokument Naděje až do konce vypráví nejen o strachu a bezmoci, ale i o mimořádné odvaze a lásce, kterou lze nalézt tváří tvář mezní situaci.

Foto ilustrační z dokumentu Naděje až do konce

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT