QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.05.2024 13:25 01.05.2024 15:52

Pozor na silnicích! Na třech místech bourali motorkáři

Motorka se sřetla s autem v Plzni u Božkova. Vážná nehoda motorky se stala u Prášil na Klatovsku. Zasahuje vrtulník. Třetí nehoda motorky na severním Plzeňsku! Motorkář je vážně zraněný.

V Plzni měla předpremiéru Aristokratka ve varu, QAP byl u toho! FOTKY

16.01.2024 11:33

V Plzni se v pondělí večer konala předpremiéra očekávaného filmu Aristokratka ve varu. QAP byl u toho! Co prozradila naší redaktorce herečka Eliška Balzerová, Yvona Stolařová a režisér Jiří Vejdělek? Čtěte v článku.

Předpremiera Aristokratka ve varu_0124_QAP (13)
Předpremiera Aristokratka ve varu_0124_QAP (13)Předpremiera Aristokratka ve varu_0124_QAP (2)Předpremiera Aristokratka ve varu_0124_QAP (7)Předpremiera Aristokratka ve varu_0124_QAP (6)Předpremiera Aristokratka ve varu_0124_QAP (15)Předpremiera Aristokratka ve varu_0124_QAP (9)Předpremiera Aristokratka ve varu_0124_QAP (11)Předpremiera Aristokratka ve varu_0124_QAP (10)Předpremiera Aristokratka ve varu_0124_QAP (14)Předpremiera Aristokratka ve varu_0124_QAP (16)Předpremiera Aristokratka ve varu_0124_QAP (17)Předpremiera Aristokratka ve varu_0124_QAP (19)Předpremiera Aristokratka ve varu_0124_QAP (18)

Po úspěchu komedie Poslední aristokratka, kterou před čtyřmi lety vidělo v kinech přes půl milionu diváků, se tvůrci rozhodli natočit pokračování příběhu rodiny Kostkových z Kostky. Snímek, jehož předlohou je další z knih úspěšného spisovatele a kastelána Evžena Bočka, režíruje Jiří Vejdělek. V hlavních rolích se opět objeví Tatiana Dyková, Hynek Čermák, Eliška Balzerová a další.

Předpremiéra filmu se konala v pondělí 15. ledna v plzeňském Cinestaru v OC Olympia. Před promítáním měli možnost návštěvníci kina ochutnat speciální filmovou Ořechovku. Svérázná hospodyně z Kostky paní Tichá bez ní nedá v Poslední aristokratce ani ránu. A jak QAPu prozradila její představitelka Eliška Balzerová, nic se na tom ve filmovém pokračování s názvem Aristokratka ve varu nezměnilo.

V předsálí kina se uskutečnilo setkání návštěvníků s tvůrci filmu, ti promluvili i těsně před promítáním. „Na Aristokratku jsem se velmi těšila, protože mě bavilo číst knížky, těšila jsem se na všechny ty herce a věděla jsem, že naskakuju do něčeho, co bude velká radost. Do varu jsme se dostali v Miloticích, kde je většina filmu natočena,“ prozradila nám Karla Stojáková, producentka filmu.

K divákům promluvily i herečky Eliška Balzerová a Yvona Stolařová. Režisér Jiří Vejdělek nastínil divákům průběh natáčení a prozradil, na co se mohou ve filmu těšit.

„Příběh se tentokrát odehrává na jaře, o Velikonocích. Kromě legrace a zámeckého prostředí se mohou diváci těšit na svoje oblíbené herce a spoustu milostných eskapád. Na Kostce to bude vřít," odtajnil směr příběhu filmu Aristokratka ve varu režisér Jiří Vejdělek.

S tvůrci filmu udělala redaktorka QAPu krátké rozhovory:

Jiří Vejdělek

režisér

Poslední aristokratka byla divácky velmi úspěšná. Nyní jsme na předpremiéře Aristokratky ve varu, plánujete do budoucna zfilmovat i další pokračování knih Evžena Bočka?

Jestli bude trojka, to záleží na divácích, jak se jim bude líbit dvojka. Také se musím zeptat doma, protože knih je napsáno šest a když jsem točil jedničku, tak se mi narodil druhý syn a teď, když jsme točili dvojku, tak se mi narodila dcera. No a vzhledem k těm šesti dílům musím promluvit se ženou, jestli můžu vůbec pokračovat. (smích)

Jak jste spokojen s kolektivem, s herci a se štábem?

Herci byli úžasní, štáb také. Dali jsme do toho úplně všechno a někteří ještě víc. Herci byli doslova natěšení na to ty diváky pobavit a v tom filmu je to velmi vidět. Myslím si, že Aristokratka ve varu diváky nadchne.

Jaký vztah máte k Plzni?

Za mlada jsem měl několik osobních vztahů v Plzni, ale to už je dávno. Už mám rodinu. (smích)

Yvona Stolařová

představitelka Marie

Postava Marie, kterou ztvárňujete v Aristokratce, je prokletá…

Ano! Ztvárňuji, stejně jako v té předchozí Aristokratce, prokletou Marii. V tomto filmu se to prokletí rozvine. Možná z toho vyváznu, možná že taky ne. (smích)

Jaký máte vztah k Plzni?

Já jsem původně z Chebu, takže to mám do Plzně kousek. Když jsem přijížděla na dnešní předpremiéru, tak jsem si říkala, že jsem tu jako doma.

Eliška Balzerová

představitelka paní Tiché

Jak se daří v pokračování Aristokratky hospodyni paní Tiché, kterou ztvárňujete?

Stále stejně, protože stále pije Ořechovku. I mně chutná, už jsem si na ni zvykla. (smích)

Jak se ztotožňujete s Vaší rolí ve filmu?

Jsem profík, tak to musím zahrát. Když mi tuto roli pan režisér nabídl, tak jsem byla ráda, protože toto je zcela odlišná role, než jsem do této doby byla zvyklá hrát. Být paní Tichá, hospodyně a kuchařka na zámku je příjemná změna.

Jaká byla při natáčení druhého dílu atmosféra?

Úžasná! Oni nás také osvěžili další kolegové. Ve filmu je samozřejmě ta stará garda zlobivého personálu, ale noví kolegové, ti tam pořádně zamíchají vztahy.

Prozradíte nám, zda se chystá třetí díl?

Knih je mnoho. Vždy se musí najít důvod proč pokračovat. Tehdy byl díl vánoční a teď je velikonoční. Nechte se překvapit.

Jaký je Váš vztah k Plzni?

Moc ráda do Plzně jezdím, často sem jezdím hrát divadlo a je tu skvělé publikum.

Plzeňské publikum ocenilo i Aristokratku ve varu, ta do českých kin dorazí 18. 1.2024.

QAP.cz rozhodně film doporučuje!

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT