Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

Plzní projde neworleánský hudební průvod. Zahájí dixielandový festival

02.08.2016 20:05

Dějištěm premiérového ročníku mezinárodní přehlídky dixielandových kapel bude už tento týden zahrada Měšťanské besedy. 

Sunny_Groove_Dixie_Riga

Tradiční newyorleánský jazz nabídnou návštěvníkům Měšťanské besedy ve čtvrtek 4. srpna od 17 hodin čtyři formace. Domácí  scénu budou reprezentovat rakovničtí Brassband.cz,  Pilsner Jazz Band a The Dixie Hot Licks. Mezinárodní rozměr programu dodá lotyšský sextet Sunny Groove Dixie Riga.

Akci zahájí pravý neworleánský hudební průvod, který se vydá v 16.15 hodin z náměstí Republiky na zahradu Měšťanské besedy.

"Dixielandový večer je novinkou v programu a máme radost, že u nás taneční melodie rané formy jazzu hned zažijí svůj svátek v podobě mezinárodního festivalu,“ říká Hana Rendlová, manažerka akcí v Měšťanské besedě. "Dixieland je hudba nesmírně veselá, spontánní, a líbivá snad každému uchu. Kdo jej zná, nenechá si festival ujít. A kdo jej nezná, ať se přijde přesvědčit – zamiluje si ho!,“  láká Jindřich Jindřich, kapelník Pilsner Jazz Bandu a produkční festivalu.

"Za osm let naší existence jsme se zúčastnili řady dixielandových festivalů v Čechách i v zahraničí, které nás inspirovaly k uspořádání přehlídky kapel představující vzorek české dixielandové scény. Zároveň jsme chtěli oplatit loňské pozvání našim lotyšským přátelům a z myšlenky Dixielandového festivalu Plzeň se stal Mezinárodní dixielandový festival Plzeň. Do příštích let jsme tak na sebe trochu upletli bič v podobě závazku mít na programu aspoň jednu zahraniční kapelu či sólistu,“ prozrazuje Jindřich Jindřich. Pořadatelé pamatovali i na mokrou variantu, v případě nepříznivého počasí se akce přesune do sálu.

Vstupenky lze zakoupit zde, v předprodeji  na náměstí Republiky 41  nebo v Měšťanské besedě a v dalších obvyklých předprodejích.

FOTO:  Sunny Groove Dixie Riga

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT