Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Autobusy ČSAD zajistí mimořádnou dopravu na Bahna

22.06.2018 8:01

Den pozemního vojska nebo-li Bahna 2018 proběhne už v sobotu na Rokycansku. Společnost ČSAD autobusy Plzeň zajistí mimořádnou dopravu na akci.

v_3p94783_01

Den pozemního vojska ve Strašicích na Rokycansku každoročně naláká desítky tisíc návštěvníků. Ti mohou k dopravě na místo využít autobusovou dopravu, kterou zajistí ČSAD autobusy Plzeň.

Dopravce nasadí na akci 14 speciálních autobusů, které budou jezdit kyvadlově. Autobusy pojedou každých 5 minut ze záchytných parkovišť v obci Dobřív a ve Strašicích. Měly by tak předejít dopravnímu kolapsu především v obci Dobřív.

Vedle speciální kyvadlové dopravy vyjedou ranní linky ČSAD autobusy Plzeň z Plzně na Bahna. Vyrazí v 7:30 a v 8:00 z Centrálního autobusového nádraží v Plzni ze stanoviště číslo 14. Zpět se budou vracet po skončení akce v 17:40 a v 18:00. Autobusy po cestě zastaví také v Rokycanech a v obci Dobřív. Dalších sedm párů spojů pojede přímo z Rokycan a zpět do Rokycan a bude navazovat na vlaky od Prahy a na Prahu.

Zkrátka nepřijdou ani obyvatelé severovýchodní části Rokycanska. Přímé autobusy pojedou ráno i ve směru od Radnic, odpoledne po 16. hodině se vrátí zpět.

"Během loňských Bahen jsme přepravili více než 15 tisíc osob, letos se očekává podobná návštěvnost. Jsme připraveni akci dopravně zvládnout, a to i přes nedostatek řidičů,“ sdělil ředitel ČSAD autobusy Plzeň Jaroslav Vejprava. Každoročně Bahna navštíví více než 50 tisíc lidí. Třetinu z nich přepraví zvláštní autobusy plzeňského ČSAD.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT