Policie pátrá po pachateli, který odcizil přenosný semafor a způsobil v Plzni kolaps dopravy

14.03.2024 11:31

Policisté pátrají po neznámém pachateli, který má na svědomí dopravní kolaps v Plzni na Roudné.

odcizil semafor v Plzni_032_PČR (1)
odcizil semafor v Plzni_032_PČR (1)odcizil semafor v Plzni_032_PČR (1)odcizil semafor v Plzni_032_PČR (2)odcizil semafor v Plzni_032_PČR (3)odcizil semafor v Plzni_032_PČR (4)odcizil semafor v Plzni_032_PČR (5)

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Plzeň se zabývají případem poškození veřejně prospěšného zařízení, ke kterému došlo v noci z úterý na středu v ulici Na Roudné v Plzni.

"Podle dosud zjištěných skutečností odcizil dosud neznámý pachatel přenosný semafor i s baterií, který v důsledku zúžení vozovky do jednoho jízdního pruhu sloužil k řízení provozu na pozemní komunikaci v úseku prováděných stavebních prací. Vozidla včetně autobusů poté vjela do zúženého prostoru proti sobě, následkem čehož došlo ke kolapsu dopravy," uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová.

Naštěstí nedošlo k žádné dopravní nehodě. Zaměstnanci stavební společnosti, kteří věc oznámili na policii, zařízení následně našli v travnatém porostu nedaleko prováděné stavby.

"Semafor byl rozebraný a poničený. Chyběly kabely i baterie. Způsobená škoda se může pohybovat v desítkách tisíc korun," vyčíslila mluvčí policie.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení a po pachateli pátrají. Pokud bude dopaden, hrozí mu v případě prokázání viny až šest let odnětí svobody.

"Pokud máte k případu jakékoliv informace, obraťte se na prosím na nebližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolejte na bezplatnou linku 158. Děkujeme," dodala Michaela Raindlová, mluvčí policie.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24