Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

22.05.2024 20:15

Osobní auto se střetlo s cyklistou v centru Klatov

Záchranná služba transportovala cyklistu do nemocnice se středně těžkým zraněním

Řidiče autobusu zbil ve voze opilec! Nechtěl vystoupit se psy bez náhubků

16.09.2015 7:03

Surový útok na řidiče autobusu MHD v Plzni řeší policisté. Šoféra tentokrát zbil opilý pasažér, který do autobusu nastoupil se psy bez náhubků. Když ho chtěl řidič usměrnit, opilec na něj zaútočil! Rozmlátil i kabinu řidiče.

policejni zatah plzen (28)

K napadení řidiče autobusu došlo na zastávce Kalikova na trase linky číslo 35. Když do vozu na zastávce nastoupil opilý mladík se třemi psy bez náhubků, řidič ho upozornil, že bez nich psi do autobusu nesmí. Odpovědí byl surový útok, při kterém opilý mladík dokonce rozbil kabinu řidiče a pak se vrhl i na něj.

K surovému útoku došlo ve chvíli, kdy autobus zastavil na zastávce u Kalikovského mlýna a do vozu nastoupil se třemi psy právě opilý mladík. Řidič ho původně šel upozonit především na to, že bez náhubku psi do MHD nesmí. "Rovněž mu sdělil, že v opačném případě jej bude muset vyloučit z přepravy. Protože opilec byl arogantní a odmítl zjednat nápravu nebo z vozu vystoupit, řidič jej upozornil, že z kabiny přivolá policii," popisuje mluvčí policie Hana Štefflová.

To rozčílilo 24letého mladíka natolik, že začal řidiči nadávat a vyhrožovat mu likvidací. Došel až ke kabině řidiče a s ohromnou silou se vrhl na skleněnou přepážku. "Do skleněné výplně začal tlouct pěstmi. Když se mu sklo podařilo rozbít, vnikl do kabinky a uvnitř 58letého řidiče začal bít. Když si vybil svou agresi, z místa činu utekl. Krátce nato byl zadržen plzeňskými kriminalisty za obchodním centrem Plaza. Protože i během policejního zákroku byl velmi agresivní, nedbal výzev policistů a naopak aktivně se bránil, museli kolegové k jeho přemožení užít donucovacích prostředků a dokonce mu nasadit pouta," doplnila policejní mluvčí.

Mladý útočník skončil na policejní služebně, kde se podrobil i dechové zkoušce. Přístroj ukázal skoro 2 promile. Navíc se ukázalo, že i když je útočníkovi teprve 24 let, u policie se stal poměrně častým klientem. Za sebou má bohatou majetkovou trestnou činnost a nechybělo ani výtržnictví. Teď mu hrozí až tři roky vězení.

FOTO: ilustrační
      
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT