Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Z Plzně vyrazí do Prahy obří generátor, už je nachystaný - FOTKY

10.05.2016 14:22

V noci z úterý na středu vyrazí z Plzně speciální nadměrný náklad. Přepraví obří generátor, který pak do Austrálie dopraví největší letadlo světa. Kudy pojede nadměrný náklad v Plzni?

FOTO_Pavel Němeček (5)
FOTO_Pavel Němeček (2)FOTO_Pavel Němeček (1)FOTO_Pavel Němeček (3)FOTO_Pavel Němeček (4)FOTO_Pavel Němeček (5)FOTO_Pavel Němeček (6)FOTO_Pavel Němeček (7)

Za velké pozornosti všech milovníků letadel přistálo v úterý v Praze největší letadlo světa Antonov An-225 Mrija. Jeho úkol je jediný. Do Austrálie přepraví obří generátor, který si objednala tamní těžařská společnost. Výrobu generátoru měla na starost plzeňská firma Brush SEM.

S velkou účastí fotografů se obří genrátor o váze 117 tun nakládal v úterý dopoledne jeřábem na speciální tahač v Plzni v areálu firmy v Doudlevcích. Samotná nakládka byla do detailu naplánovaná tak, aby vše proběhlo hladce. Tahač se pak večer vydá na cestu do Prahy přes dálnici D5, kde ho naloží do letounu a zamíří do Austrálie. Přeprava obdobných obřích nákladů se většinou řeší pomocí lodní dopravy. Tentokrát ale na generátor společnost hodně pospíchá. O celou logistiku přepravy se stará společnost DB Schenker.

Na dopravu do Prahy dohlédne policie. V Plzni pojede náklad z ulice Edvarda Beneše k dálnici přes Folamvskou...

Odjezd nadměrného nákladu z areálu firmy v ulici Edvarda Beneše je naplánovaný na 22. hodinou. A půjde o skutečný kolos, bude dlouhý víc jak třicet metrů, široký víc jak 3 a půl metru a vysoký přes 4 metry. Pojede po trase z ulice Edvarda Beneše, přes ulici 17. listopadu, do Sukovy ulice a k dálnici pak Folmavskou.

Na dopravu budou dohlížet také policejní hlídky, které doprovodí náklad až na Letiště Václava Havla v Praze.

FOTO: Pavel Němeček, orfoto.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte