26.06.2025 12:22
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY
26.06.2025 11:41
Plzeň ocenila kulturní osobnosti. Kdo se dostal do síně slávy? FOTKY
25.06.2025 19:21
Vodní prvky, stín i kavárna. Plzeňané navrhovali budoucí podobu náměstí Míru - FOTKY
Recept na zelné placky
08.03.2010 13:51
Kysané zelí je prý nejlepší způsob pro detoxikaci střev. A zelné placky jsou zase výborné nejen jako příloha, ale také jen tak na chuť.
Ingredience:
2 velké cibule
1 sáček kysaného zelí
6-8 lžic hladké mouky
2 vejce
1 lžička drceného kmínu
pepř, sůl
slunečnicový olej
Příprava:
Cibule nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji do zlatova. Zelí slijeme, dáme do mísy, přidáme osmaženou cibulku, celá vejce, koření a postupně přidáváme mouku. Správná konzistence je, když kousek hmoty lehce sklouzne z ruky, stejně jako bramborákové těsto.
Rozpálíme olej a na něm z obou stran pečeme placky. Smažíme dozlatova.
První placku ochutnáme, pak případně těsto dokořeníme.