Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Šéfovat franšízové pobočce Rud's pizza je pro mě životní příležitost, říká Radek Štorch

07.10.2023 17:22

Kdo by neznal občerstvení Rud's pizza, které vybudoval Rudi Kolndrekaj prakticky z ničeho. Kluk z Kosova, který na Plzeňsku dobyl svět rychlého občerstvení, nyní pomáhá ostatním plnit si své sny skrze franšízové pobočky Rud's pizza. Jeden takový sen se splnil i Radkovi Štorchovi, majiteli franšízy v Plzni na Skvrňanech.

Ruds pizza Skvrňany_0923

„Radka znám už dlouho, byl to vlastně jeden z mých prvních zákazníků. Jezdil ke mně domů na pizzu v době, kdy vlastně ještě ani žádná pobočka neexistovala,“ vzpomíná Rudi Kolndrekaj, zakladatel Rud´s pizza. „Pamatuji si, že mi tehdy řekl, že lepší pizzu nikdy nejedl. Dnes vede jednu z největších franšízových poboček Rud´s pizza a tu nejlepší pizzu teď peče i on.“

Na začátek své cesty vzpomíná i Radek Štorch

„Pizza, kterou pekl Rudi byla zkrátka jiná a lepší než všechny, které jsem kdy před tím ochutnal. Když Rudi otevřel pobočku v plzeňské Olympii, byl jsem z celého konceptu Rud´s pizza nadšený. Jsem vyučený kuchař, dělal jsem praxi v pizzerii a vždy jsem chtěl něco svého vybudovat. Viděl jsem v tom obrovskou příležitost," popisuje začátek svého příběhu Radek.

„Nejprve jsme se s Rudim Kolndrekajem dohodli, že budu dělat provozního na pobočce v Olympii, nakonec jsem ale měl na starosti první franšízovou pobočku v Pražské. Po nějaké době jsem chtěl ale do většího, a tak jsme se rozhodli otevřít franšízu na Skvrňanech."

Rud's pizza nabízí životní příležitost

„Upřímně, na začátku jsem se toho trochu bál. No, bála se i manželka,“ konstatuje se smíchem Radek. „Řekl jsem si, že šéfovat franšízové pobočce Rud's pizza je pro mě životní příležitost a šel jsem do toho. Byl jsem zvyklý dělat v Německu na stavbách, neměl jsem s vedením takového podniku žádnou zkušenost. Rudi mi ale se vším pomohl.“

Naučil se vše takzvaně od píky

„Rudi dbá na to, aby člověk ukázal, co v něm je. Napřed jsem se učil na pobočce v Olympii, zkusil jsem si všechny pracovní pozice od kasy až po kuchyni. Rudi mě naučil, jak udělat čerstvé těsto a jak upéct tu nejlepší pizzu ze všech,“ vzpomíná na své první kroky v Rud's pizza.

Rud's pizza je výjimečná svým originálním těstem

To k dokonalosti léta vylepšoval sám Rudi Kolndrekaj, majitel a zakladatel společnosti. Pizzu upečenou dle jeho receptu si můžete vychutnat na všech pobočkách. Do měsíce bude v České republice už 15 poboček. „Máme pobočky po celém Plzeňsku a zanedlouho se otevře pobočka v Praze, Tachově, Blatné, v Berouně i v Kladně. V roce 2024 mám v plánu dobýt Prahu 10 pobočkami,“ prozradil své plány Rudi Kolndrekaj.

Franšízová pobočka Rud's pizza na Skvrňanech

Pobočka byla otevřena letos v dubnu a kromě pobočky v Olympia Plzeň je jediná, která má možnost sezení. „V příštím roce plánuji i předzahrádku. Nedaleko je dětské hřiště, chodí k nám hodně studenti i rodiny s dětmi a já jim chci dopřát kromě skvělého občerstvení i pohodlné sezení na čerstvém vzduchu,“ nastiňuje své plány Radek, majitel franšízy Rud's pizza.

Pobočka se nachází na adrese Macháčkova 18, lokace franšízové pobočky je pro něj třešničkou na dortu. „Ve Skvrňanech jsem vyrůstal a dodnes tu bydlím. Jsem nadšený z toho, že tu potkávám denně známé tváře, že se k nám lidé rádi vrací, hlavně na brusinkovou pizzu, ta je hit," prozrazuje s tím, že jeho nejoblíbenější je Hot Bacon.

Máte to na skvrňanskou pobočku Rud's pizza daleko? Nezoufejte, pizzu si z této pobočky můžete objednat až k vám domů, do kanceláře nebo třeba do parku. „Rozvážíme přes Wolt, v blízké době ale plánujeme vlastní rozvoz, obsáhneme i lokality jako je Vochov, Touškov nebo Kozolupy,“ doplňuje Radek. „Pořád je co budovat."

Nebát se a jít si za svým snem, i to je Rud's pizza

Mladý Plzeňan, který se toho nebál a šel si za svým snem by své rozhodnutí nezměnil.

„Lidem chutná pizza, kterou tu pro ně pečeme, děti nám běhají před pobočkou, hrají si s míčem a já si říkám, že jsem udělal fakt dobře. Rudi mi změnil život o dvě stě procent a pomohl mi splnit sen," říká Radek Štorch. „Koneckonců i manželka je spokojená a dokonce mám více času na rodinu. A co je víc?“ dodává se smíchem majitel franšízy Rud's pizza Skvrňany.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT